Όταν τα όργανα δημοσιογράφων κατήγγειλαν τα fake news της αστυνομίας

Παράδοση έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ στην διασπορά της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων από κρατικούς μηχανισμούς, ειδικά από την αστυνομία. Βγαλμένο από το αρχείο από το όχι και τόσο μακρινό 2014, τότε που οι δημοσιογράφοι είχαν ακόμη συνδικαλιστικά όργανα που δεν έσκυβαν τόσο κάτω το κεφάλι. Μετά ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η υποταγή έγινε νόμος, δυστυχώς. Ας δούμε τι κατήγγειλε το 2014 η ΠΟΕΣΥ για την αναπαραγωγή ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ οι οποίες διαστρέβλωναν την πραγματικότητα.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΕΣΥ: Τα ΜΜΕ αρκέστηκαν στην αναπαραγωγή ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ, διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα

Δεν σταματάνε την τρομοκρατία των ΜΑΤ οι “ΕΔΕ του Κικίλια”

Υπουργός τότε ήταν ο Β.Κικίλιας. Από τότε μέχρι τον Μ.Χρυσοχοϊδη, η αστυνομία έχει τελειοποιήσει τις μεθόδους παραγωγής ψευδών ειδήσεων, όπως επίσης και τον έλεγχο όλων των ΜΜΕ. Αναμένουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα να λάβουν θέση και σήμερα.

Ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για τον ξυλοδαρμό των φωτορεπόρτερ και μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι εντόπισε τη διμοιρία των δραστών, το ίδιο σκηνικό και ακόμη αγριότερο επαναλήφθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και της απρόκλητης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών, με σφοδρότητα, ύβρεις και χυδαίες χειρονομίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν ο δημοσιογράφος και η φωτορεπόρτερ του VICE, Αντώνης Ντινιακός (χτυπήθηκε από εποχούμενους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ) και Αλεξίας Τσαγκάρη, καθώς και το πρωτοφανές περιστατικό εκτόξευσης χειροβομβίδας κρότου λάμψης στα πόδια της δημοσιογράφου του Mega Ειρήνης Ανδρουλάκη, την ώρα που όλοι τους κάλυπταν τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Επιτέλους ο υπουργός Δημ. Τάξης, κ. Β. Κικίλιας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. οφείλουν να πράξουν κάτι πιο πρακτικό από το να καλύπτουν τις ευθύνες τους πίσω από ατέρμονες και πάντα αναποτελεσματικές ΕΔΕ.
Η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι για άλλη μια φορά πολλά ΜΜΕ, για την κάλυψη των γεγονότων αρκέστηκαν σε αναπαραγωγή των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου της ΕΛ.ΑΣ., διαστρέφοντας την πραγματικότητα που βίωσαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, αναπαράγοντας την ψευδή εικόνα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δήθεν προκλήθηκαν από τους «νεαρούς διαδηλωτές» και αναγκάστηκαν να απαντήσουν με ρήψη χημικών και χρήση … λελογισμένης βίας.
Η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τις πολλές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους, που παρά τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και την παρακώλυση των συγκοινωνιών, σχημάτισαν δυναμικές, ειρηνικές και ογκώδεις διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις και ξαναζωντάνεψαν στα συνθήματα του Πολυτεχνείου, για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», επίκαιρα σήμερα, όπως και κατά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *