Όταν οι εργαζόμενοι Mega ονοματίζουν μετόχους και τους λογοκρίνουν …εργαζόμενοι

KAKABA-ANTONIADOU-IGNATIOU01-MEGAΔεν είναι εύκολη η μάχη των εργαζομένων στο Mega τώρα που αποδείχθηκε πως οι μέτοχοι αφού τους χρησιμοποίησαν για να κρατηθεί επί 15 μήνες ανοιχτό το κανάλι, τους πέταξαν στα σκουπίδια. Στους περισσότερους που πραγματικά πίστευαν πως εργάζονται σε μια “οικογένεια”, κυριαρχεί η ντροπή, λύπη, απόγνωση για αυτό το άδεισμα. Πολλοί έχουν τα κότσια να μπουν μπροστά και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, καταγγέλλοντας ανοιχτά τους μετόχους και τα παιχνίδια τους. Και είναι κάποιοι που έχουν τον έλεγχο του αέρα, το κουμπί δηλαδή και κόβουν-ράβουν ανακοινώσεις! Καθόλου έκπληκτοι διαβάσαμε το επιτόπου ρεπορτάζ της Νανάς Νταουντάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Η συζήτηση που ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα αφορά σε ένα βίντεο που έπαιξαν οι εργαζόμενοι στο οποίο φαίνονται όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματα Mega που όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από το κανάλι είχαν το ρόλο ερπύστριας ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Μια σημείωση μόνο για όσους-“διοικητικοί” λέει η Ν. Νταουντάκη, εξαφάνισαν τα ονόματα των μετόχων από την ανακοίνωση των εργαζομένων που βγήκε στον αέρα. Οι άλλοι, οι πολλοί, απεγνωσμένοι και οργισμένοι, ξέρουν πως το σημαντικότερο πράγμα στην τηλεόραση είναι ο έλεγχος του αέρα…(Και δεν ξέραμε αλήθεια πως ο Μανώλης Καψής “πρωτοστατεί” στον αγώνα των εργαζομένων να κρατηθεί ανοιχτό το κανάλι)

Νανά Ντανουντάκη: Καθώς ήμουν όλη την ημέρα στο Μέγκα απο τίς 9 π.μ. ως το βράδυ να σας πώ τί ακριβώς έγινε και όλοι αυτοί που αναφέρετε είναι μέσα στο βίντεο. Αργά χθές το βράδυ έκαναν την κάρτα που όλοι θα είδατε.

Σήμερα, μετά απο συζήτηση, αποφάσισαν να βγάλουν ένα νέο κείμενο και ένα βίντεο που στη συνέχεια θα το εμπλούτιζαν με ζωντανές συνεντεύξεις απο εκπροσώπους των κομμάτων αλλά και συναδέλφους που είχαν εργαστεί εκεί. Τα μέσα, όμως, που διαθέτουν είναι πενιχρά. καθώς τους έχουν κόψει σχεδον τα πάντα. Να σκεφτείς ότι το καφενείο τους δεν λειτουργεί γιατί του έχουν κόψει το νερό! Ετσι έψαξαν στο αρχείο και βρήκαν ένα επετειακό βίντεο (για νέο ούτε συζήτηση αλλά ούτε για μοντάζ υπήρχε χρόνος και μέσα να το κάνουν) και αυτο έπαιξαν. Άσε που υπάρχουν και εσωτερικά …εμπόδια καθώς τον έλεγχο της ροής τον έχουν κάποιοι διοικητικοί οι οποίοι αρνιόντουσαν να παίξουν την 2η κάρτα (υποθέτω γιατί σ΄αυτήν αναφέρονταν τα ονόματα των μετόχων !!!) Και το έκαναν, πολύ απρόθυμα,μετά απο εντολή του διευθυντή Μανώλη Καψή. Και, βλέπω τώρα ότι στην κάρτα που συνεχίζει να εμφανίζεται κάθε τόσο έχουν και πάλι αφαιρεθεί τα ονόματα των μετόχων!!!

Για όσους ψάχνουν το βίντεο να πώ ότι θα το βρούν στο σάιτ της ΕΣΗΕΑ, το ΔΣ της οποίας συνεδρίασε σήμερα εκεί. Ανάμεσα στίς αποφάσεις που πήραμε ήταν και το να ζητήσουμε απο τους συναδέλφους να κάνουν δελτίο και να αναλάβει το σωματείο το κόστος για κάποια τεχνική βοήθεια, όση επιτρέπουν τα μέσα που διαθέτει τώρα το κανάλι.

1 comment for “Όταν οι εργαζόμενοι Mega ονοματίζουν μετόχους και τους λογοκρίνουν …εργαζόμενοι

Leave a Reply

Your email address will not be published.