Ψεύτικη και παραπλανητική κατάσταση έκτακτου εθνικού κινδύνου στοχοποιώντας τους πρόσφυγες

Η κατάσταση με τους ρεπόρτερ, παρουσιαστές και σχολιαστές στις τηλεοπτικές ειδήσεις- εκπομπές έχει ξεφύγει. Δεν τηρούν ούτε μια από τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματος τους. Δεν μιλάμε μόνο για τους “πετσωμένους”, πλήρως ενσωματωμένους στα κυβερνητικά αφηγήματα. Μιλάμε για απλούς εργαζόμενους που παπαγαλίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα, χωρίς καν να περάσει από το μυαλό τους πως οφείλουν να αποστασιοποιούνται και να αποδίδουν τους χαρακτηρισμούς σε πρόσωπα και πολιτικούς. Διαβάζουμε στο diktiospartakos πως η κυβέρνηση όμως στήνει ένα “ψευδές” αφήγημα κινδύνου με τον να Ερντογάν στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες με την συνοδεία Στρατοχωροφυλακής στα ελληνικά σύνορα. Τα δε τα φιλικά καθεστωτικά ΜΜΕ διέρρευσαν ότι ο Στρατός έχει τεθεί σε Επιφυλακή και στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στο ποτάμι.

Όπως γράφει το blog τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Στο ρεπορτάζ του δικτύου αναφέρεται πως το μόνο που έχει συμβεί από την Παρασκευή 2 Ιουνίου είναι ότι τέθηκε σε εφαρμογή το άτυπο μέτρο της αλλαγής του επιπέδου συναγερμού. Αντί για ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο ποτάμι έχουν ενισχυθεί απλώς τα προγραμματισμένα περίπολα. Τι σχέση έχει αυτό το μέτρο με αυτά τα πολεμοχαρή που διαδίδουν τα ΜΜΕ;

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις του Δικτύου Σπάρτακος, με την επισήμανση πως η ΕΣΗΕΑ και το Εποπτικό Όργανο δεοντολογίας έχουν τεράστιες ευθύνες για την παραβίαση όλων των κανόνων δεοντολογίας.

<< Το κοντέρ στις 25 Ιουνίου μετράει από το μηδέν και η ΝΔ χρειάζεται τις ίδιες και ακόμα περισσότερες ψήφους για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η οποία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα αλλά εθνική αναγκαιότητα>>, τονίζει σε συνέντευξη του στο ekefalonia.gr, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι λοιπόν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με την συνδρομή της Υπηρεσιακής κυβέρνησης των Στρατηγών έστησε μια ψεύτικη και παραπλανητική κατάσταση “έκτακτου εθνικού κινδύνου” στοχοποιώντας τους πρόσφυγες για να κερδίσει την Αυτοδυναμία.

Αν στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ο Κ.Μητσοτάκης έφερε στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας την επέκταση του Τείχους του Αίσχους στον Έβρο, τώρα κινδυνολογούν και λαμβάνουν έκτακτα μέτρα με πρόσχημα την πρόσφατη προσπάθεια απελπισμένων προσφύγων να περάσουν το ποτάμι.

Ενώ παράλληλα, η Μεσόγειος γίνεται ο υγρός τάφος χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών εξαιτίας της αντιπροσφυγικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έβρος φαντάζει ο ασφαλής δρόμος και κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταγράφεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών λόγω του καλύτερου καιρού που υπάρχει, καθώς και της χαμηλής στάθμης των νερών του ποταμού. Η κυβέρνηση όμως στήνει ένα αφήγημα κινδύνου με τον να Ερντογάν στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες με την συνοδεία Στρατοχωροφυλακής στα ελληνικά σύνορα.

Πρόσφατα συγκλήθηκε ευρύτερη σύσκεψη από τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου, για το ζήτημα της διακίνησης μεταναστών σε νησίδες του ποταμού Έβρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδράς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης.Μάλιστα, τα φιλικά καθεστωτικά ΜΜΕ διέρρευσαν ότι ο Στρατός έχει τεθεί σε Επιφυλακή και στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στο ποτάμι.

Τι ισχύει όμως:

Καταρχήν, από την προηγούμενη Παρασκευή 02/06/2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή το άτυπο μέτρο της αλλαγής του επιπέδου συναγερμού.Δηλαδή απλώς έχει ενημερωθεί το προσωπικό “να έχει τον νου γιατί μπορεί να τους καλέσουν σε Επιφυλακή και να μπουν στις μονάδες”.

Τι σχέση έχει αυτό το μέτρο με αυτά τα πολεμοχαρή που διαδίδουν τα ΜΜΕ;Αντί για ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο ποτάμι έχουν ενισχυθεί απλώς τα προγραμματισμένα περίπολα.

Ούτε περισσότερος κόσμος υπάρχει στις μονάδες, ούτε έχουν περικοπεί Έξοδοι και Άδειες.  Οι βαρύγδουπες εθνικιστικές και ρατσιστικές πολεμοκάπηλες κυβερνητικές δηλώσεις που απευθύνονται στο ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο και καλλιεργούν μισαλλόδοξα και απάνθρωπα αντανακλαστικά εναντίον των προσφύγων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Από τις ανταποκρίσεις των συνφάνταρων είναι γνωστό ποιες μονάδες στέλνουν προσωπικό στο ποτάμι για να καταδιώξουν πρόσφυγες. Όμως η αποστολή μονίμων έχει περιοριστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα γιατί είναι πλέον μια πολύ ακριβή υπόθεση και δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια. Πως ο Στρατός θα πληρώσει τον στρατιωτικό για να περιπολεί στον Έβρο όταν πρέπει το αντίτιμο είναι 70 ευρώ τη μέρα;

Μούφα λοιπόν πολεμική κινητοποίηση εναντίον των προσφύγων για προεκλογικούς λόγους.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΙΚΑ

Ο Στρατός συνεχίζει δρα με κτηνώδες τρόπο στον Έβρο με πλήρη κάλυψη του Επιτελείου και του Υπουργείου Άμυνας.

Όχι μόνο Επαναπροωθεί σε συνεργασία με τους Συνοριοφύλακες, αλλά από τα δραματικά γεγονότα του 2020 και μετά υπάρχει Άτυπη Διαταγή για Προληπτική Δράση παρεμπόδισης επιστροφής των προσφύγων μετά την Επαναπροώθηση.

Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει η υπόδειξη να αφαιρούνται από τους  πρόσφυγες παπούτσια, παντελόνια, κορδόνια και ζώνες, έγγραφα και κινητά τηλέφωνα. Το τι γίνονται αυτά εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς. Με 56 κινητά τηλέφωνα πιάστηκαν οι Συνοριοφύλακες που εμπλέκονταν σε ελληνο-τουρκικό κύκλωμα Δουλεμπόρων.

Την Προσφυγιά προκαλεί ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι επεμβάσεις, η οικονομική εκμετάλλευση και η καταπίεση των λαών.

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Άσυλο, ασφαλή διάβαση των συνόρων, σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *