Ψήφισμα στο 31ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Ειδικώτερα σε ότι αφορά  στην ΕΡΤ  λέμε  ΟΧΙ:

• Στην προσχεδιασμένη  από την κυβέρνηση απαξίωση και υποβάθμισή της καθώς επίσης και την απαγκίστρωσή της – αποκοπή   από κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.
• Στις προθέσεις της διοίκησης  να συρρκνώσει τι δομές  και τις λειτουργίες της
• Στην υποβάθμιση  των εργαζομένων  που  οι διοικούντες χαρακτήρισαν  ως «γερασμένους και χωρίς δεξιότητες».
• Στην  δυσανεξία  κυβέρνησης  και διοίκησης  στο πάγιο  αίτημά μας για προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού και την προτίμησή τους  στη  «λύση»  ενοικίασης  εργαζομένων και παροχής υπηρεσιών από  εργολάβους.
• Σε πρακτικές που οδηγούν  την ΕΡΤ ξανά στο καθεστώς  ομηρείας  από την Digea των καναλαρχών.


• Στην πρόθεση της διοίκησης να εκχωρήσει δραστηριότητες και λειτουργίες  της ΕΡΤ  σε  ιδιώτες  βαφτίζοντάς τις «συνέργειες».
• Στην περικοπή  επενδύσεων  που αφορούν  στη τεχνολογική ανάπτυξη  (δίκτυα, κέντρα εκπομπής κλπ).
• Στην ασύδοτη και αυθαίρετη χρηματοδότηση «περιεχομένου» όπως εξωτερικές η μικτές  παραγωγές  που θα  εξυπηρετούν  όχι τις πραγματικές  ανάγκες της ΕΡΤ αλλά εκείνες  των «ημετέρων».
• Στο πογκρόμ που εξαπέλυσε η διοίκηση εναντίον συναδέλφων  μας  που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης, με την αναιτιολόγητη και αιφνίδια  διακοπή της θητείας  τους σε αυτές.
• Στη σκανδαλώδη  εξαίρεση από τους μισθολογικούς περιορισμούς, που  θέτει η υπαγωγή της ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ, ΜΟΝΟ  των διορισμένων  της διοίκησης  και των εντεταλμένων συμβούλων, οι μισθοί των οποίων  θα αυξηθούν έως και 100%, την ίδια  στιγμή  που οι εργαζόμενοι δεν έχουν την παραμικρή  πιθανότητα  να δούν  αύξηση  ούτε   στον ύπνο τους, αφού  δεν μπορεί  να υπάρξει  ΣΣΕ  με μισθολογικό περιεχόμενο .
• Στην άνιση  μεταχείριση των εργαζομένων  με τη διατήρηση της  παράλογης ύπαρξης  πολλών μισθολογίων ανάμεσα  σε  συναδέλφους  που έχουν ακριβώς τα ίδια  καθήκοντα και εργάζονται στους ίδιους χώρους.
• Σε όσους με πρόσχημα  την  αναίρεση  υπαρχουσών αδικιών στην ΚΥΑ  συμψηφισμού, στοχεύουν  στην κατάργησή της , όπως  δηλώνουν  ξεκάθαρα και σε δικόγραφα προσφυγών τους, εξυπηρετώντας  επι της ουσίας  εκείνους  που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί  ο  κύκλος της αναβίωσης των σχέσεων  εργασίας μας και  να μην  δαπανηθεί για την εφαρμογή της ΚΥΑ ούτε δεκάρα από τα εκταμιευμένα  65 εκατομμύρια.  
• Σε όσους νοσταλγώντας  το μαύρο  σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς ένα γκρίζο μέλλον.

Ολόκληρο το ομόφωνο ψήφισμα


Την ώρα που το επιτελικό κράτος της  …νέας «κανονικότητας» έχει  ξεκινήσει  τον πόλεμο εναντίον  των συνδικάτων,  με σκοπό την εξόντωση  κάθε οργανωμένης  αντίστασης των εργαζομένων  ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και την επιστροφή  των απεχθέστερων μνημονιακών απαιτήσεων  με τη μορφή  δήθεν  «μεταρρυθμίσεων», την ώρα  που η κυβέρνηση  με  τροπολογίες  της τελευταίας  στιγμής   πληρώνει τα προεκλογικά της γραμμάτια  σε  βαρώνους της μιντιακής μαφίας , σε  κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες , σε τραπεζίτες και σε κάθε άλλο  διαπλεκόμενο «επενδυτή», την ώρα  που  ο αρχηγός και τα στελέχη της  «κεντροδεξιάς»  κυβερνώσας παράταξης  καλύπτουν …στοργικά  ακροδεξιές , ξενοφοβικές – ρατσιστικές  ενέργειες  και δηλώσεις,την ώρα  που  ξεπουλάνε  ότι  απέμεινε  από τον μνημονιακό τυφώνα  και  εξισώνουν  την  Ακρόπολη  του Περικλή στην Αθήνα  με το καζίνο του Λάτση στο  Ελληνικό, η ΠΟΣΠΕΡΤ  ενωτικά, σταθερά  προσηλωμένη στις θεμελιώδεις αξίες  του εργατικού συνδικαλισμού  και με  ισχυρό  το αγωνιστικό της φρόνημα, πραγματοποίησε  το 31ο συνέδριό της  με ευρεία  συμμετοχή  των  εκλεγμένων συνέδρων   που  αντιπροσωπεύουν  όλα  τα σωματεία  της ΕΡΤ.

Το συνέδριό μας  όχι μόνο επιβεβαίωσε, ότι όλες  οι αποφάσεις του προηγούμενου συνεδρίου  είναι σε ισχύ  και πως όλοι  είμαστε  υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε, αλλά  έδωσε και  μία ηχηρή  απάντηση στην κυβέρνηση , στη διοίκηση της ΕΡΤ  και στους  πρόθυμους  λασποκουβαλητές της , ότι είμαστε  δυνατοί , ενωμένοι όσο ποτέ  άλλοτε και πως  με μια  ψυχή , μια καρδιά και μία γλώσσα   θα  συνεχίσουμε  να κάνουμε  αυτό που κάναμε  πάντα, να υπερασπιζόμαστε  μαχητικά  και με πείσμα  το δίκιο  και τα συμφέροντα των  εργαζομένων, κόντρα σε όσους   θέλουν μια  δημόσια  ραδιοτηλεόραση  αναιμική, υποστελεχωμένη, χωρίς  προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης που σύντομα θα καταλήξει να είναι  το παρακολούθημα  και  ο «εξυπηρετητής» της  μιντιακής  ολιγαρχίας .

Περήφανοι για την ιστορία και τους αγώνες μας, ενωμένοι  σαν μια γροθιά  είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε όσους αποφασίζουν για εμάς  χωρίς εμάς, σε  όσους  ανοίγουν την «πίσω πόρτα» για να ξαναμπούν στη ζωή μας τα μνημόνια, σε όσους  βοηθούν   στον  εκφασισμό της  κοινωνίας , σε όσους  στηρίζουν  το πετσόκομμα  των  ατομικών  και συλλογικών  ελευθεριών, την απαξίωση  του ανθρώπινου προσώπου   και την ανάδυση  της  νεοφιλελεύθερης  βαρβαρότητας προτάσσοντάς την ως τη μόνη εναλλακτική λύση στην ανθρώπινη δυστυχία.

Δεν θα πάψουμε να λέμε ΟΧΙ:
• Σε κάθε «αναπτυξιακό» νόμο που φέρνει  ανάπτυξη στους λίγους  αλλά  φτώχεια κι ανασφάλεια στους πολλούς.
• Στον περιορισμό και την  de facto  εξαφάνιση των  συνταγματικά κατοχυρωμένων  συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων  και ελευθεριών (απεργίες, συνελεύσεις, ανόθευτες  αρχαιρεσίες κλπ), στο «φακέλωμα»  των συνδικαλιστών  κλπ. Μέτρα που  στοχεύουν στον εκφοβισμό  των εργαζομένων και την αποτροπή τους να συμμετέχουν και να προσφέρουν  στα κοινά, αφήνοντας  ελεύθερο το πεδίο σε  εγκάθετους  της  κρατικής και εργοδοτικής εξουσίας. 
• Στην ενίσχυση  του εργοδοτικού συνδικαλισμού  
• Σε όσους στηρίζουν  διασπαστές  του συνδικαλιστικού κινήματος
• Στα αντεργατικά  νομοσχέδια , νόμους και τροπολογίες
• Στην κατάργηση στης  σταθερής εργασίας  
• Στην ίδρυση  ΕΟΖ (ειδικών οικονομικών ζωνών) 
• Στη θεσμοθέτηση της ασυδοσίας  των  εργοδοτών
• Στη θεσμοθέτηση της ασυλίας   των τραπεζιτών που κατηγορούνται με το κακούργημα  της απιστίας και την επέκτασή της σε όλο τον ιδιωτικό τομέα
• Στο ξεπούλημα  της ΔΕΗ και την μετατροπή του δημόσιου αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας  σε  εργαλείο πλουτισμού  για λίγους  και αιτία  δυστυχίας  για πολλούς.
• Στην  ιδιωτικοποίηση του νερού, την ώρα μάλιστα  που  μεγάλες  ευρωπαϊκές πόλεις  επαναφέρουν τη διαχείρισή του  από το κράτος, αναγνωρίζοντας  τα δεινά  που έφερε η  εκχώρηση  αυτού του δημόσιου αγαθού σε ιδιώτες.
• Στην  απαξίωση του ΕΣΥ, την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και κάθε  δημόσιου φορέα  που περιθάλπτει και υπηρετεί τον απλό λαό, είτε μέσω «συνεργειών», είτε μέσω της απ΄ευθείας  εκχώρησης λειτουργιών τους  στα χέρια της  ιδιωτικής  «βιομηχανίας της υγείας»
• Στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της κοινωνικής  πρόνοιας και ασφάλισης
• Στην υποβάθμιση  της δημόσιας δωρεάν παιδείας  και τη σταδιακή  μετατροπή της σε  «φτωχό συγγενή» που απλά θα επιβιώνει  σε  μια νεοφιλελεύθερη ζούγκλα.
• Στη δυνατότητα  των  εντεταλμένων για τη «δημόσια τάξη» (αστυνομία κλπ) να καταργούν αυτόματα και  κατά το δοκούν  το πανεπιστημιακό άσυλο.Τα πανεπιστημιακά  ιδρύματα  πρέπει να παραμείνουν  ανεξάρτητα και χώροι στους οποίους οι ιδέες και οι γνώσεις θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα.
• Στις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και διχαστικές αντιλήψεις  που  υποθάλπτουν  το μίσος και τον σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας.
• Στις  εργασιακές γαλέρες των κάθε λογής  εργολάβων, που νοικιάζουν  υποαμειβόμενους, ανασφάλιστους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους  στον  δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
• Στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της τέχνης και του πολιτισμού που θέλουν να δώσουν βορά στα νύχια των αγορών.
• Στις οργουελικού τύπου μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που δυναμιτίζουν όχι μόνο τις εργασιακές  σχέσεις, το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων στα ΜΜΕ (οι απλήρωτοι του MEGA και του ΒΗΜΑ FM ακόμα περιμένουν) αλλά και αυτό το ίδιο το πολίτευμα της Δημοκρατίας. 
• Στην κατάργηση των ΣΣΕ και όσων  θεσμικά  θωρακίζουν τη  διαπραγμάτευση των  εργαζομένων  με τους εργοδότες .
• Στις  αυθαίρετες  απολύσεις , στη τρομοκρατία  των  εργαζομένων και τον εκβιασμό τους  από εργοδότες  προστατευμένους από  τροπολογίες της τελευταίας  στιγμής και νόμους – παραθυράκια.
• Στην  κατάργηση του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ  που  θα ενισχύσει  ακόμα περισσότερο την ασυδοσία  των εργοδοτών.
• Στην απαξίωση και επι της ουσίας κατάργηση του ΣΔΟΕ 
• Στη θεσμική στήριξη «επενδύσεων» που μολύνουν τον αέρα, τη γή , τη θάλασσα και τον υδροφόρο ορίζοντα , καταστρέφοντας  το φυσικό περιβάλλον  και όσα υπάρχουν σε αυτό (δάση , μνημεία  πολιτιστικής κληρονομιάς, αρχαιολογικοί χώροι κλπ).
• Στην  απάνθρωπη απαγόρευση απόδοσης  ΑΜΚΑ  σε πρόσφυγες (ακόμα και σε  βρέφη) γεγονός  που  αποκλείει την πρόσβασή τους  στο δημόσιο σύστημα υγείας .
• Στους  πολέμους που προκαλούν ή υποδαυλίζουν  οι  «υπερδυνάμεις»  εξυπηρετώντας  τους ιμπεριαλιστικούς  τους σκοπούς (αυτό που κάποιοι  ονομάζουν σήμερα «γεωπολιτικά οφέλη»).


Καταγγέλουμε το θάνατο του εργάτη στη ΛΑΡΚΟ και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, λέγοντας  ότι το εργοστάσιο θα κλείσει γιατί  το εργατικό ατύχημα πήρε έκταση από τις καταγγελίες των Σωματείων.Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις του Υπ.Εθν. Άμυνας ο οποίος υποδεχόμενος  τον διοοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ  είπε ότι  : «οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικάνους στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμεκαι αυτό θα γίνει  επίσης  και στο μέλλον».Καμμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς  του ΝΑΤΟ. Καμμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους.

Απευθύνουμε κάλεσμα  σε κάθε συνδικαλιστική  οργάνωση να πάρει μέρος στη σύσκεψη εργατικών κέντρων , ομοσπονδιών  και συνδικάτων  στις 11 Νοέμβρη στις 18,30 στον κινηματογάφο Studio (Σταυρουπόλεως 33 και Σπάρτης , πλ. Αμερικής). Να συζητήσουμε την οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση  που έχει προαναγγείλει  η κυβέρνηση. Να οργανώσουμε τον κοινό αγώνα συνταξιούχων και εργαζομένων για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη  που εξήγγειλε η συντονιστική επιτροπή των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων.   

Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική επιβολή, από την επιτροπή ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της αποκεντρωμένης  διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, του εξοντωτικού προστίμου  των 50.000 ευρώ  στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία»  για τρία πάνώ και δύο αφίσσες. Το πρόστιμο  αυτό ουσιαστικά περιορίζει την ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τον φασισμό το Σάββατο 21 Μάρτη και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν. 

Ομόψυχοι και χωρίς τα δηλητήρια  του διχασμού που κερνούν  απλόχερα  οι εχθροί μας «εκεί που τα δάχτυλα σφίγγονται σε γροθιά κι αντροκαλούνε τον ουρανό. Όχι για ν’ ανοίξουνε τρύπες, αλλά για να τον ταρακουνήσουνε συθέμελα!» Όλοι μαζί ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *