“Χώρισαν” Ιβάν Σαββίδης-Δημήτρης Μάρης

εθνοςαπό την efsyn.gr

Οριστικό είναι πλέον το μιντιακό διαζύγιο ανάμεσα στον Δημήτρη Μάρη (24Media) και τον Ιβάν Σαββίδη (Dimera Εκδοτική) με τον τελευταίο να διατηρεί την ιδιοκτησία αλλά και τη διαχείριση της εφημερίδας «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» και τον πρώτο να αποχωρεί πλήρως από αυτές.

Τις παραιτήσεις τους έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής τόσο ο διευθυντής του «Εθνους» Μάνος Χωρανόπουλος όσο και ο διευθυντής περιεχομένου Μάνος Μίχαλος, βασικά στελέχη της 24Media που ανήκουν στον λεγόμενο στενό πυρήνα συνεργατών του Δ. Μάρη. Τα στελέχη της 24Media θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την αντικατάστασή τους ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση για τις δύο εφημερίδες και να μη δημιουργηθούν προβληματικές καταστάσεις σε αυτό το στάδιο.

Οι διαφωνίες μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μάρη υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, εντάθηκαν όπως λέγεται με τα εθνικά θέματα και τον τρόπο χειρισμού τους με τους δύο άντρες να διαφωνούν πλήρως στον τρόπο δημοσιογραφικής αντιμετώπισης και παρουσίασης. Διαφωνίες υπήρχαν και σε άλλα ζητήματα με τον Δ. Μάρη να θεωρεί ότι όλα αυτά δεν ταίριαζαν με το προφίλ της 24Media και χθες, η κατάσταση ξεπέρασε όπως φαίνεται τα όρια στον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε η καταγραφή μέρους όσων συνέβησαν στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Με τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε η δημοσιογραφική παρουσίαση του θέματος φαίνεται να διαφώνησε πλήρως η πλευρά του Δημήτρη Μάρη ο οποίος κατόπιν αυτών αποφάσισε να αφαιρεθεί το όνομά του, ως εκδότη, από την ταυτότητα της εφημερίδας που για πρώτη φορά κυκλοφόρησε χωρίς εκδότη στην ταυτότητά της (Αρ. Φύλλου 132).

Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα αναμένονται πλέον ευρύτερες εξελίξεις στο «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής» τόσο ως προς τη διεύθυνσή του από εδώ και στο έξης όσο και ως προς τα στελέχη. Κάτι που θα αποφασιστεί βέβαια από τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος αναμένεται να δείξει ποιες είναι οι διαθέσεις του τόσο για τις εφημερίδες όσο και για το κανάλι που διαθέτει, το Ε TV, για το οποίο διεκδικεί άδεια εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό που πραγματοποιεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτες του Ι. Σαββίδη αφήνουν να εννοηθεί ότι οι δύο εφημερίδες θα συνεχίσουν να εκδίδονται κανονικά ενώ ήδη αναζητούνται νέα γραφεία για τη στέγασή τους μετά το διαζύγιο με την 24Media του Δ. Μάρη.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Μάρης έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση με τον στενό του συνεργάτη  Μάνο Χωριανόπουλο να αναλαμβάνει τη διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης για όλο τον όμιλο της 24Media. Αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο Ραδιόφωνο 24/7 με την αποχώρηση του Κώστα Αρβανίτη, την τοποθέτηση στη διεύθυνση του Βασίλη Παπαχριστοδούλου ενώ επακολούθησε σειρά απολύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *