Χρηματοδότηση υποδομής ζητά το ΕΣΡ

esr1Αύριο Τρίτη συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά το διορισμό του το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Οι απαιτήσεις για το έργο του είναι πολύ μεγάλες καθώς έχει να φέρει σε πέρας το μείζον ζήτημα της τηλεοπτικής αδειοδότησης αλλά και της εφαρμογής του νόμου Νίκου Παππά, σε περίπτωση που δοθούν προσωρινές άδειες.

Στο μεταξύ τα μέλη του παραλαμβάνουν σχεδόν καμένη γη.Με την κυριολεκτική έννοια αφού η τεχνολογική υποδομή του οργάνου μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε το 2014, δεν έχει αντικατασταθεί. Τα προβλήματα που υπάρχουν περιγράφει με σαφήνεια η πρόταση που υπέβαλλε την Άνοιξη του 2016 το ΕΣΡ υπό την προεδρία της Λίνας Αλεξίου προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Το ΕΣΡ ζητά ενίσχυση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ με σκοπό την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής υποδομής του. Συγκεκριμένα στο έργο που προτείνεται προς ενίσχυση αναφέρεται η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής με κόστος 500.000 ευρώ, η προμήθεια εξοπλισμού και συστημικών λογισμικών κόστους 420.000 ευρώ, αντικατάσταση του καταγραφικού συστήματος τηλεοπτικού περιεχομένου κόστους 270.000 ευρώ, για συντηρήσεις και επεκτάσεις συστημάτων κόστος 156.000 ευρώ, εκπαίδευση του προσωπικού με κόστος 9.225 ευρώ καθώς και δράσεις δημοσιότητας με κόστος 32.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *