Φυσούνες αερίων για δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ όταν επιμένουν στο ρεπορτάζ!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Ούτε μήνας δεν πέρασε από την καταγγελία της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” πως η πλειονότητα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις αποδέχθηκαν σιωπηρά την “αστυνομία” στις αίθουσες σύνταξης. Οι διαβεβαιώσεις που έλαβαν οι συνδικαλιστές από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τις απαγορεύσεις και τον έλεγχο δημοσιογράφων-φωτορεπόρτερ εν ώρα διαδήλωσης, αποδείχθηκαν στάχτη στα μάτια όσων επιμένουν να “προστατεύουν” την κυβέρνηση, άρα και την πολιτική καταστολής. 

Η διαβεβαίωση Χρυσοχοϊδη πως οι οι δημοσιογράφοι-φωτορεπόρτερ θα είναι ελεύθεροι να καλύπτουν τις διαδηλώσεις στην πράξη σημαίνει πως θα είναι ελεύθερες οι δυνάμεις των ΜΑΤ να τους επιτίθενται με φυσούνες αερίων, να τους τρομοκρατούν, να τους προπηλακίζουν. Επτά τραυματίες υπήρξαν από τη νέα απρόκλητη, βάρβαρη επίθεση σε δεκάδες φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφους που κάλυπταν την πρόσφατη διαδήλωση υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι “μάρτυρες δημοσιότητας”, όπως αποκάλυψε το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό των φωτορεπόρτερ, εμποδίστηκαν με βία γιατί ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, να είναι “τα μάτια του κόσμου”. Αυτό δηλαδή που δεν αντέχει καμία κυβέρνηση καταστολής και για αυτό και συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον τους. Η σιωπή του συνδικαλιστικού οργάνου είναι πλέον εξοργιστική, μετατρέπεται σε συνενοχή.

Καταγγέλλουμε τη νέα επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ. 
Καλούμε τους συναδέλφους που αντιστέκονται στην υποταγή και την ενσωμάτωση στην “κρατική δημοσιογραφία” να σπάσουν τη σιωπή. 

Απαιτούμε την άμεση τιμωρία των υπευθύνων και όσων δίνουν τις εντολές. Η ατιμωρησία στην αυθαίρετη καταστολή από τα όργανα του κράτους οδηγεί σε κλιμάκωση επιθέσεων εναντίον της ελευθερίας του Τύπου. 

1 comment for “Φυσούνες αερίων για δημοσιογράφους-φωτορεπόρτερ όταν επιμένουν στο ρεπορτάζ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *