Υπογράφεται μαζικά το παρακάτω κείμενο για “Το Κόκκινο”

DiamartyriaSyriza                  Οι υπογραφές και εδώ

Η ανάκληση των απολύσεων προϋπόθεση για τη σωτηρία του σταθμού

Όσοι και όσες υπογράφουμε το κείμενο αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους του ραδιοσταθμού «105,5 στο Κόκκινο» και στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων, μαζί με την αγωνία μας για το μέλλον του σταθμού.

Πρώτα από όλα, είναι για μας ζήτημα συνέπειας  και αξιών να σταθούμε αλληλέγγυοι, όπως τόσες άλλες φορές, σε εργαζόμενους που αγωνίζονται και απολύονται, επειδή αρνούνται να δεχθούν μείωση του μισθού  τους. Ιδίως ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστατούσε στην καταγγελία  πρακτικών  όπως αυτές που εφαρμόζονται σήμερα  στον σταθμό, δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά, όταν πρόκειται για τα του οίκου του.

Επιπλέον, οι εφτά απολύσεις (σε συνδυασμό με τις πολλές αποχωρήσεις εργαζομένων από το «Κόκκινο» το τελευταίο διάστημα)  αποτελούν σοβαρό πλήγμα για την ποιότητα και τη βιωσιμότητα του σταθμού. Μια τυφλή λογική μείωσης των δαπανών σε έναν σταθμό που βρίσκεται σε κρίση, σε ένα γενικότερο περιβάλλον κρίσης των ΜΜΕ, μαζί με τον εκφοβισμό διά των απολύσεων, κάθε άλλο παρά υπηρετεί τον εξορθολογισμό του «Κόκκινου»· αντίθετα, το οδηγεί στον μαρασμό και τη διάλυση. Εκτός αυτού, οι απολύσεις δεν αφορούν μόνο το «Κόκκινο»· θα χρησιμοποιηθούν εκφοβιστικά και νομιμοποιητικά για τις επόμενες απολύσεις σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Οι τέσσερις νέες απολύσεις, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, αιφνιδιαστικές και στοχευμένες (και οι τέσσερις απολυμένοι και απολυμένες ήταν μέλη της απεργιακής επιτροπής) τινάζουν στον αέρα την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και τις συζητήσεις που γίνονταν σε αυτή την κατεύθυνση.

Εκφράζοντας την αγωνία και το ενδιαφέρον μας για την τύχη του σταθμού,  πιστεύουμε ότι το «Κόκκινο», παρά τα προβλήματά του, είναι μια φωνή που έχει αξία, προσφέρει και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, κατά τη γνώμη μας, μέσα από την ενίσχυση της πολυφωνίας και της εγκυρότητάς του, την εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ένα σχέδιο διάσωσης και ανάπτυξης.

Το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η ανάκληση όλων των απολύσεων.  Ζητάμε από τη διοίκηση και την ιδιοκτησία του σταθμού (όπως, άλλωστε, ζήτησε και η γενική συνέλευση των εργαζόμενων της «Αυγής», στις 8.2.2.2018 να προχωρήσουν αμέσως στην κίνηση αυτή, ως έμπρακτο δείγμα καλής θέλησης, καθώς και τη συνέχιση του διαλόγου, ώστε ο σταθμός να προχωρήσει όπως του αξίζει, αξιοποιώντας όλο το δυναμικό, τη διάθεση και τον πλούτο των εργαζομένων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *