Το όπλο της προπαγάνδας και το οπλισμένο χέρι της αστυνομίας

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο τότε επικυρίαρχο Μέσο προπαγάνδας, το Mega, παραποίησαν ένα βίντεο για να στηρίξουν την ανακοίνωση της αστυνομίας πως ο Κορκονέας πυροβόλησε εν μέσω επεισοδίων στα Εξάρχεια. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα και το κανάλι της διαπλοκής εξαναγκάστηκε σε δημόσια «συγγνώμη» στο κοινό του. Σήμερα, 14 χρόνια μετά, όχι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και εκατοντάδες ιστοσελίδες και χιλιάδες τρολ των ψηφιακών Μέσων αναπαρήγαγαν και διάνθισαν με ψεύτικες εικόνες και μυθιστορηματικά ψευδή στοιχεία το αφήγημα της αστυνομίας για τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, τον οποίο πυροβόλησαν στο κεφάλι άνδρες της ΔΙΑΣ.

Παρότι με την κυκλοφορία του βίντεο μέσα από το βενζινάδικο αποκαλύφθηκε το ίδιο βράδυ ότι κανείς δεν εμβόλισε τη μηχανή των αστυνομικών, η πλειονότητα των υποτακτικών «σιτιζόμενων» Μέσων προπαγάνδας υιοθέτησε τα αστυνομικά ψεύδη. Αποκορύφωμα η ελεγχόμενη από το Μαξίμου υπηρεσία πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ, που ισχυρίστηκε ότι έγινε «ανταλλαγή πυροβολισμών αστυνομικών με άντρα που εμβόλισε περιπολικό».
Η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας προκειμένου να δικαιολογηθεί ξανά η αυθαιρεσία της αστυνομίας και η δολοφονική μανία των ανδρών της, συνοδεύτηκε και συμπληρώθηκε από την επιχειρησιακή διαχείριση της μεταστροφής του κλίματος. Προωθήθηκαν με φρενήρη ρυθμούς απάνθρωπα, μισάνθρωπα, ρατσιστικά σχόλια για να στρέψουν τον θυμό και την οργή στους «παραβατικούς Ρομά».

Τα ΜΜΕ, που αναμασούν χωρίς δημοσιογραφικό φίλτρο αποστασιοποίησης την αστυνομική προπαγάνδα, μετείχαν στη διασπορά τυφλού μίσους για τους Ρομά, οι οποίοι αντέδρασαν σε όλη την Ελλάδα και προέβαλαν με συμπόνοια τον τραυματισμό του άνδρα της ΟΠΚΕ στο Ζεφύρι. Κατέδειξαν ξανά πως τα συστημικά ελεγχόμενα μίντια και οι αδιάφοροι για την επάρκειά τους δημοσιογράφοι λειτουργούν ως το μακρύ χέρι αδίστακτης κυβερνητικής προπαγάνδας.
Το κακό για αυτούς είναι πως η επικυριαρχία των συστημικών μίντια έχει τελειώσει. Δεκάδες ανεξάρτητες φωνές, δημοσιογραφικές και μη, παρέχουν και διανέμουν από τα κάτω βίντεο, πληροφορίες και ειδήσεις που καταρρίπτουν τα κατασκευασμένα ψευδή αφηγήματα της εξουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *