Το συρματόπλεγμα της Κατεχάκη κόβει την ΕΡΤ στα δυο

KATEXAKH2Καμία ελπίδα δεν υπάρχει πλέον να επανακτήσει η ΕΡΤ Α.Ε τα κτίρια της ραδιοτηλεόρασης που υφαρπάχθηκαν το 2012-2013 από τις εγκαταστάσεις της στην Κατεχάκη. Το μισό οικόπεδο της Κατεχάκη στο οποίο υπήρχαν τα δυο κτίρια της ΕΡΤ με στούντιο και γραφεία, είχε πάρει από την ΕΡΤ με αμφιβόλου νομιμότητας υπουργικές αποφάσεις το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αρχικά επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για να στεγαστούν υποτίθεται εκεί υπηρεσίες προσφύγων και μετέπειτα με κυβέρνηση Ν.Δ λεηλατήθηκαν τα στούντιο, υψώθηκε τείχος και τοποθετήθηκε το συρματόπλεγμα της ντροπής.

Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση η επαναφορά της περιουσίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΤ ήταν σε περίοπτη θέση. Το ζήτημα ξεχάστηκε παντελώς και από τη διοίκηση της ΕΡΤ η οποία δεν έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των κτιρίων και των στούντιο της. Αντιθέτως μόλις πρόσφατα το ΔΣ της ΕΡΤ με απόφαση του ανέθεσε στην εταιρεία της Cosmote να ξηλώσει όλον τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και το δίκτυο που κατείχε η ΕΡΤ στο κτίριο Α όπου βρίσκονταν τα στούντιο και να μεταφερθεί στο κτίριο Δ και Γ, τα δυο από τα τέσσερα που της απέμειναν στην Κατεχάκη. Ως αιτιολογία της απόφασης είναι το αίτημα της ελληνικής αστυνομίας να χρησιμοποιήσει το κτίριο Α για τις δικές της ανάγκες. Η δαπάνη για το ξήλωμα της τηλεπικοινωνιακής υποδομής και της μεταφορά ανέρχεται σε 30.436 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Σημειώνουμε πως ήδη η διοίκηση της ΕΡΤ με άλλη απόφασή της έχει πετάξει τα σπασμένα από την ελληνική αστυνομία έπιπλα και γραφεία που είχαν πεταχτεί στο προαύλιο χώρο της.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *