Το θρίλερ των TV αδειών θα συνεχιστεί στο ΣτΕ

%cf%83%cf%84%ce%b5“Βάσιμες έκρινε τις αιτήσεις των καναλιών η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Σε επόμενη συνεδρίαση θα προχωρήσει η συζήτηση για την κρίση συνταγματικότητας του νόμου. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής με θέμα τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η στάση της Ν.Δ θα κρίνει για μια ακόμη φορά το αν θα καταστεί δυνατόν να λειτουργήσει η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή ραδιοτηλεόρασης.

Σε ότι αφορά στη συνεδρίαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Νωρίτερα η Ολομέλεια του ΣΤΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP). Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης. Το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *