Τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ευθύνη;

“Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι όμως δεν έχουν ευθύνη για τα κακώς κείμενα στον Τύπο στην Ελλάδα; Είναι μόνο θύματα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων; Μαθαίνουμε από τους συνομιλητές μας ότι πολλοί δημοσιογράφοι, εκτός από τα μέσα στα οποία εργάζονται, είναι οικονομικοί σύμβουλοι τραπεζών ή επιδιώκουν να έχουν καλές σχέσεις με τον τάδε ή δείνα πολιτικό ή οικονομικό παράγοντα. Επίσης, σε κάποια μέσα δίνονται λίστες με τους «φίλους» που δεν τους «πειράζουμε ποτέ» και οι δημοσιογράφοι, συχνά αυτολογοκρινόμενοι, δεν τους «πειράζουν ποτέ».

Είναι ένα απόσπασμα από το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Μαρίας Ρηγούτσου στη Deutche Welle που γράφει για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. Με τίτλο “Τι γίνεται με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα; η δημοσιογράφος μιλά με τους δημοσιογράφους Κ. Βαξεβάνη, Θ. Κουκάκη, η Β. Σιούτη και ο Τ. Τέλλογλου για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΜΜΕ.

Παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, αγωγές και μηνύσεις, η διαπλοκή ανάμεσα στην οικονομική πολιτική και μιντιακό εξουσία, οι ευθύνες των ιδίων των δημοσιογράφων είναι τα θέματα που αναδεικνύει το ρεπορτάζ.

Το διαβάζετε ολόκληρο εδώ στην ιστοσελίδα https://www.dw.com/el/τι-γίνεται-με-την-ελευθερία-του-τύπου-στην-ελλάδα/a-64229469

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *