Την πάτησαν οι καναλάρχες με την Κομισιόν!

παππάςΜαίνεται ο πόλεμος καναλαρχών-κυβέρνησης για τις περιβόητες τηλεοπτικές άδειες. Μια ημέρα πριν την κατάθεση των αιτήσεων και ενώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητώνται κάποιες από τις 62(!) συνολικά προσφυγές εναντίον της τηλεοπτικής αδειοδότησης, οι εφημερίδες και τα κανάλια των ιδιοκτητών, όπως και η ΕΙΤΗΣΕ, “αποκάλυψαν” πως η Κομισιόν βάζει θέμα για τη διαδικασία. Οι εποχές του “βασικού μετόχου” ωστόσο έχουν παρέλθει και επιπλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιστότερη σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αυτό το διάστημα. Επίσης θεσμικά, οι ιδιοκτήτες με τη στάση τους έδειξαν πως όλα τα χρόνια που ισχυρίζονταν πως θέλουν να δοθούν άδειες για να καθαρίσει το παιχνίδι, απλώς έλεγαν ψέματα. Δεν θέλουν άδειες. Η διάψευση για αυτούς ήρθε από το ευρωπαϊκό πρακτορείο Euroactiv το οποίο προκάλεσε ερώτηση σε “υπάλληλο” της Κομισιόν ο οποίος φυσικά και διέψευσε τους ισχυρισμούς των καναλαρχών.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο euroactiv πως η επιστολή Ετινγκερ και τα ζητήματα που θέτει δεν έχουν καμία σχέση με τον εν εξελίξει διαγωνισμό αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών. Δηλώνεται πως η αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο δεν απασχολεί την Κομισιόν.

Το πλήρες ρεπορτάζ του Euroactiv όπου φυσικά γίνεται εκτενής αναφορά για τις “απώλειες” της κυβέρνησης σε ότι αφορά τη νομοθεσία για την ΕΕΤΤ και τον ψηφιακό πάροχο της ΕΡΤ, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

 

1 comment for “Την πάτησαν οι καναλάρχες με την Κομισιόν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *