Τα τοπικά site “κατασκευάζουν” γεγονότα με ανοχή των κρατικών θεσμών

%ce%bc%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b7Από τον Θράσο Αβραάμ στη σελίδα του facebook.com/me, Μυτιλήνη

Eδώ και πάνω από ένα χρόνο η Λέσβος βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας του προσφυγικού. Ποιοι όμως ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν αυτή τη δημοσιότητα; Μπορεί η Λέσβος να γινόταν και να γίνεται καθημερινά θέμα στα δελτία ειδήσεων των καναλιών όμως εδώ και πολλά χρόνια κανένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει μόνιμο ανταποκριτή δημοσιογράφο στο νησί.

Έτσι λοιπόν την «εξυπηρέτηση» τους ανέλαβαν ορισμένοι ιδιοκτήτες τοπικών site που καμιά επαγγελματική σχέση δεν είχαν με τη δημοσιογραφία. Το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι να «παίξουν» τις ειδήσεις ΣΟΚ είτε για να οικονομήσουν κανένα ψιλό από την «ανταπόκριση» τους, είτε για να προβληθεί από το MEGA, το ΣΚΑΙ, το ΣΤΑΡ κτλ, το σήμα του site τους και για να φανούν αυτοί στο γυαλί. Από αυτά εύκολα μπορεί να κάνεις να συμπεράνει για ποιο λόγο, οι εν λόγω, προσπαθούν τεχνηέντως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και ένταση γύρω από το προσφυγικό είτε γράφοντας ειδήσεις που δεν ισχύουν είτε κατασκευάζοντας γεγονότα.

Τα τοπικά αυτά site που αυτοαποκαλούνται ενημερωτικά δεν έχουν ούτε έναν δημοσιογράφο. Έτσι λοιπόν γίνονται πρωταθλητές του clopy paste.Ακόμα και τα επαγγέλματα των ίδιων των ιδιοκτητών τους, που κάνουν και ανταποκρίσεις στα κανάλια, δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία.

Άλλος είναι λογιστής, άλλος είναι γεωπόνος, άλλος είναι πρώην ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ, άλλος είναι dj. Πολύ ωραία και καλά τα επαγγέλματα των ανθρώπων αυτών όμως δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.
Την όλη αυτή κατάσταση ανέχεται με τον τρόπο της και η πολιτεία καθώς τους αποστέλλονται όλα τα δελτία τύπου των υπηρεσιών ακόμα και τα αστυνομικά δελτία.Κι ας μην έχει κανένας από αυτούς ούτε ένα δημοσιογραφικό ένσημο, κι ας μην ανήκει σε καμία επαγγελματική ένωση του Τύπου ή σωματείο.

Επίσης είναι χαρακτηριστικό πώς πότε κανένας τους δεν έχει κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Μάλιστα υπάρχει και περίπτωση γνωστού και μη εξαιρετέου «δημοσιογράφου» που πρωταγωνίστησε στα τελευταία γεγονότα ο οποίος έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση για πάνω από μια δεκαετία.

Αν η Λέσβος δεν ήταν στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας ίσως τα φαινόμενα αυτά των διαδικτυακών κατσαπλιάδων να περνούσαν και απαρατήρητα. Τώρα όμως είναι καιρός η οργανωμένη πολιτεία και οι αρχές ν ασχοληθούν μαζί τους για να σταματήσει αυτό το καθεστώς ανομίας και να καθαρίσει μια και καλή η κόπρος του Αυγεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *