Τα κέρδη δικά του, οι ζημιές των εργαζομένων στη “Δημοκρατία” του Φιλιππάκη

filippakis giannis typosΓια μια ακόμη φορά ο εκδότης της Δημοκρατίας και της Espresso, της Εστίας και της Ορθοδοξίας, απευθύνεται στους εργαζόμενους του και ζητά την “κατανόηση” τους που δεν τους πληρώνει όσα δεσμεύτηκε. Με mail είχε ενημερώσει πως θα πληρωθεί έναντι ο Απρίλιος στις αρχές Αγιούστου και δέκα μέρες μετά τη εξόφληση του Απριλίου. Με mail ξαναενημέρωσε πως τελικά θα πληρωθούν μόνο την εξόφληση του Απριλίου. Τρίτο και φαρμακερό mail για τους εργαζόμενους, θα πληρώσουν πάλι το “εκρηκτικό τοπίο που διαμορφώνεται  στο χώρο του Τύπου”. Ζητώντας την συμπαράσταση των επί 4 μήνες απλήρωτων για την (πάλι) “προσωρινή” καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους. Οι εργαζόμενοι τελικά αρχές Αυγούστου, λίγο πριν το 15νταύγουστο δεν πληρώθηκαν καν το έναντι των 400 ευρώ. Πήραν μόλις 250 ευρώ! Αυτό που ήταν σε όλους γνωστό είναι πως η επιχείρηση και πάλι “μεγαλώνει”. Πήρε το ένθετο “Κυνήγι” από το Έθνος και άρχισε να το διαφημίζει στην τηλεόραση!

Οπότε που να περισσέψουν λεφτά για τους μισθούς. Τους εργαζόμενους πάντως τους τρολάρουν κανονικά. Γιατί το πνεύμα είναι πως πρέπει κιόλας να χαίρονται που η εταιρεία πήρε νέο ένθετο, γιατί έτσι γιγαντώνεται! Με απλήρωτους βέβαια, γιατί κάθε “γιγάντωση” της επιφέρει και έναν μήνα καθυστέριση μισθών στο συγκρότημα. Ο Γιάννης Φιλιππάκης όμως ητά πλήρη υποταγή από τους εργαζόμενους τους και τουλάχιστον σε στελεχικό και συνδικαλιστικό επίπεδο την έχει.
Στο μήνυμα του το οποίο όπως ο ίδιος λέει δεν θα είναι το τελευταίο, αφού θα είναι “σε συχνή επικοινωνία”, περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση στο χώρο του Τύπου. Φορτώνοντας έτσι την ευθύνη των ζημιών και δυσκολιών στους εργαζόμενους. Τους οποίους δεν έχει συνέταιρους στα όποια κέρδη τους. Τους θέλει συμπαραστάτες και απλήρωτους στις ζημιές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *