ΣΥΡΙΖΑ, ο πιο στυγνός και αδίστακτος εργοδότης

sygenrodiStoKokkino8-2Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων “Στο Κόκκινο” εκφράζει η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή που εξέδωσε ανακοίνωση. Στιο μεταξύ οι εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω απο τα γραφεία του κόμματος ενώ η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε 48ωρη απεργία σε ραδιόφωνο και site.

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Εξοντωτικές μειώσεις μισθών και παγιοποίηση των σημαντικών καθυστερήσεων στην καταβολή τους – φυσικά, για να σωθεί η επιχείρηση, που δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά. Απειλές και εκβιασμοί για να υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις. Απόλυση όσων αρνούνται να συμμορφωθούν, μαζί και ολόκληρης της απεργιακής επιτροπής, προς παραδειγματισμό και εκφοβισμό.

Αλλά και δημόσια εξύβριση και κατασυκοφάντηση των απεργών, που χαρακτηρίζονται αδιάλλακτοι και ανάλγητοι επειδή απαιτούν τα δεδουλευμένα τους και αξιοπρεπείς αποδοχές. Στοχοποίηση όσων εργαζομένων θεωρούνται ύποπτοι ότι είναι αντίθετοι πολιτικά με το κυβερνόν κόμμα.

Κι όλα αυτά, μετά από πολύμηνες και πολύπλευρες πιέσεις και μεθοδεύσεις, έτσι ώστε όσα λέγονται στο μικρόφωνο και όσοι βγαίνουν στον αέρα να μην ξεφεύγουν από την επίσημη κυβερνητική και κομματική γραμμή.

Τα όσα συμβαίνουν στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αλλά και στα υπόλοιπα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, του αφαιρούν και το τελευταίο φύλλο συκής – εάν του έχει απομείνει. Με πρακτικές που θυμίζουν τις πιο μαύρες περιόδους του εργατικού κινήματος, οι κυβερνώντες αποδεικνύουν πλέον και στους πλέον δύσπιστους ότι έχουν περάσει οριστικά στην απέναντι πλευρά. Δεν είναι απλώς υπηρέτες των εργοδοτών και του κεφαλαίου, είναι οι ίδιοι στυγνοί και αδίστακτοι εργοδότες.

Η επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας που εργάζονται στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας και θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε δυνατό τρόπο, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση όχι απλώς δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να πράξει οτιδήποτε υπέρ των εργαζομένων. Ότι όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα, υπογράφοντας μνημόνια, τσακίζοντας τον λαό στους φόρους, μειώνοντας κι άλλο τις συντάξεις, ψηφίζοντας αντιαπεργιακούς νόμους, κατάσχοντας καταθέσεις και βγάζοντας λαϊκά σπίτια στο σφυρί, δεν είναι αποτέλεσμα καταναγκασμού, αλλά συνειδητής πολιτικής.

Δεν έχουμε καμία σχέση ούτε κοινά συμφέροντα με αυτή την πολιτική, με αυτή την κυβέρνηση, όπως δεν έχουμε και με όλους τους εργοδότες – στα μίντια και παντού. Είναι εχθροί μας. Η επιβίωσή μας προϋποθέτει τον διαρκή και ασυμβίβαστο αγώνα εναντίον τους. Απαιτεί την ανατροπή τους.

  • Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στο Κόκκινο             και σε όλα τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ!
  • Να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν σε «οδηγό» για εξευτελιστικές συμβάσεις σε όλο τον κλάδο!

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *