ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ και ΚΚΕ δεν θέλουν δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ, απέσυραν την υπογραφή τους οι βουλευτές τους!

τροπολογία-2 Προσωπικά διαφωνούσα και διαφωνώ με τη χορήγηση δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. Επειδή και αυτό ανήκει σε ένα παιχνίδι καθυστερήσεων και κοροϊδίας της κυβέρνησης έναντι των ασφαλισμένων στα ΜΜΕ, δημοσιογράφων και υπαλλήλων. Πολύ περισσότερο που αποδεδειγμένα το ΕΤΑΠ ΜΜΕ χρωστάει στον ΕΔΟΕΑΠ πολύ περισσότερα από 10 εκατ. από το αγγελιόσημο προηγούμενων ετών. Περί τα 70 εκατ. ευρώ. Αυτά αντί να τα διεκδικήσουν δυναμικά και ανυποχώρητα οι συνδικαλιστές, μετείχαν συνειδητά στο 

τροπολογίαπαιχνίδι εξαπάτισης του Α. Πετρόπουλου, Γ. Κατρούγκαλου και εργοδοτών. Οι οποίοι θυμίζω

καρπώνονται το 20% του αγγελιόσημου από το Φθινόπωρο του 

2015. Ωστόσο χθές τα μεσάνυχτα, μέλη του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ύστερα από προτροπή της κυρίας Ε. Αχτσιόγλου, βρήκαν 12 βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα που αποδέχθηκαν το βράδυ να υπογράψουν την τροπολογία που θα έλυνε το αδιέξοδο της απόρριψης του δανείου από την Επίτροπο.

Και ενώ σήμερα θα γινόταν η κατάθεση της τροπολογίας από 12 βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων, εμφανίστηκαν μόλις 3 υπογραφές δημοσιογράφων βουλευτών! (Στις φωτο η τροπολογία).

Όπως έγινε γνωστό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ και του ΚΚΕ πήραν “γραμμή” να αποσύρουν την υπογραφή τους! Κι όμως αύριο-μεθαύριο θα πάνε στον ΕΔΟΕΑΠ για να πάρουν λεφτά για τα φάρμακά τους…

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι η ίδια η Ε. Αχτσιόγλου που χθές ζητούσε την τροπολογία σήμερα δήλωσε πως ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να δεχθεί ως εγγυήσεις τις απαιτήσεις έναντι τρίτων προς τον ΕΔΟΕΑΠ γιατί το ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ο ΕΔΟΕΑΠ εξαιρούνται περιέργως από αυτή τη δυνατότητα! Θυμίζουμε πάλι πως ο ΕΔΟΕΑΠ πρόσφερε εγγυήσεις ύψους 16,8 εκατ ευρώ στον ΕΦΚΑ ο οποίος έκοψε τα 6,2 εκατ. ευρώ απαιτήσεων από εκδοτικές εταιρείες και αποδέχθηκε τις απαιτήσεις 10,6 εκατ. ευρώ από μεγάλες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ και μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες. Τώρα η υπουργός Εργασίας έκοψε και αυτή τη δυνατότητα.

Μετά από όλα αυτά ο συμπέρασμα μάλλον είναι εύλογο. Τόσο ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ν.Δ και δυστυχώς και το ΚΚΕ, δεν θέλουν να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και μάλλον θέλουν να “σκοτωθεί” χωρίς καμία αξιοπρέπεια.

Ματίνα Παπαχριστούδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *