Συζητήσεις για 5 G στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

5G-Soc.-forumΣήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή πραγματοποιείται στο  Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,το  Φόρουμ της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) με θέμα “Towards 5G Enabled Gigabit Society”. Το Συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας για τις Ευρυζωνικές Υποδομές, την ψηφιακή ευρυεκπομπή και Διαχείριση Ραδιοφάσματος που εγκρίθηκε από το WTDC-17, η  οποία αποσκοπεί στη διευκόλυνση της διασύνδεσης με υπερυψηλές ταχύτητες, την ανάπτυξη και συνεγκατάσταση των υποδομών και τα μελλοντικά ευρυζωνικά δίκτυα επόμενης γενιάς.

Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις τεχνολογίες 5G και στον ψηφιακό μετασχηματισμό που είναι το όραμα της μετατροπής της Ευρώπης σε μια κοινωνία Gigabit μέχρι το 2025.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν Εθνικές Στρατηγικές και Κανονιστικά Πλαίσια ευρωπαϊκών χωρών για την ανάπτυξη 5G, με εκπροσώπους χωρών όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο.
Θα παρουσιαστούν επίσης δράσεις Τυποποίησης και τεχνολογίες για Δίκτυα Νέας Γενιάς, νέα μοντέλα υποδομών και αρχιτεκτονικής δικτύων, διαστημικές εφαρμογές σε σχέση με τα 5G, εγκεκριμένα πιλοτικά έργα 5G σε εθνικό επίπεδο, νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στον τομέα των
τηλεπικοινωνιών, 5G και Έξυπνες Πόλεις και τέλος 5G και διασυνδεμένα οχήματα, τα οποία αποτελούν ένα νέο οικοσύστημα καινοτομίας για τεχνολογίες 5G.
Το Συνέδριο θα χαιρετήσουν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Ν. Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Β. Μαγκλάρας και ο Διευθυντής της ITU, κ. Chaesub Lee. Μήνυμα θα απευθύνει και η Επίτροπος Ψηφιακής Oικονομίας της ΕΕ, κα Μ. Gabriel.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη στους ενδιαφερόμενους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *