update: Ο ΣΚΑΙ ανέβαλε το Big brother λόγω κορωνοϊού

Τελικά ο ΣΚΑΙ αναβάλει τη σημερινή πρειμέρα του Big brother εξαιτίας του …κορονοϊού. Με επίσημη ανακοίνωση του το κανάλι δηλώνει πως “έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων αναβάλει προσωρινά την πρεμιέρα του Big Brother. Από την πρώτη στιγμή το βασικό μας μέλημα είναι η υγεία όλων”. Θυμίζουμε ότι όπως αποκάλυψε το blog το πρωί, ο ιός χτύπησε την πόρτα του ριάλιτυ με απρόσμενα αποτελέσματα. Υπήρξε ένα τουλάχιστον επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και ένας ακόμη ασθενής από την ομάδα παραγωγής του ριάλιτυ που σήμαναν γενικό συναγερμό σε παραγωγή και τηλεοπτικό σταθμό τις δυο προηγούμενες ημέρες.

Την περασμένη Τετάρτη έγινε γενική απολύμανση στο στούντιο Καπα 2, που θα “κλειστούν” οι 16 παίχτες του Big brother, κίνηση απόλυτα λογική τις ημέρες αυτές. Ωστόσο το επιβεβαιωμένο κρούσμα και η δεύτερη ασθένεια στην ομάδα παραγωγής, γνωστοποιήθηκαν αργότερα. Όπως μαθαίνουμε πολλοί συνεργάτες με …δελτίο παροχής αρνήθηκαν να συνεργαστούν προστατεύοντας προληπτικά την υγεία τους και έτσι η παραγωγή αναζητά τώρα άλλους συνεργάτες. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι άνθρωποι της παραγωγής που συνεχίζουν έλαβαν τη διαβεβαίωση από τη συμπαραγωγή των στούντιο και του καναλιού, πως δεν υπάρχει πρόβλημα, πως σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει, θα του εξασφαλιστούν οι μισθοί 14 ημερών της υποχρεωτικής καραντίνας! Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα εργασιακών κινδύνων στους καιρούς του κορωνοϊού στο χώρο των media. Είναι απολύτως λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι της παραγωγής από τη στιγμή που υπάρχει ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου. Ας μην ξεχνάμε πως στην παραγωγή εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ειδικοτήτων καθώς 56 κάμερες, σύμφωνα με την παραγωγή, θα καταγράφουν τα πάντα που γίνονται στο σπίτι των “έγκλειστων” παιχτών.

Η καμπάνια του “μένουμε σπίτι” όπως αποδεικνύεται και στο χώρο των μίντια, ελάχιστα αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων, που συνεχίζουν να βρίσκονται στους χώρους παραγωγής. Μέχρι στιγμής τα μέτρα προστασίας αφορούν μόνο τους εργοδότες! Όπως αποδεικνύεται είναι άμεση ανάγκη να ενημερωθούν άμεσα οι συνδικαλιστικές ενώσεις, η ΕΤΙΤΑ και η ΕΣΗΕΑ, αφού στην παραγωγή του Big brother απασχολούνται δεκάδες τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Θα ζητήσουν επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία παραγωγής και το κανάλι;

Λόγω και της έντονης ανησυχίας ο τηλεοπτικός σταθμός οδηγήθηκε στην απόφαση της αναβολής του ριάλιτυ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ αναφέρει:

Ο ΣΚΑΪ έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των εργαζομένων αναβάλει προσωρινά την πρεμιέρα του Big Brother. Από την πρώτη στιγμή το βασικό μας μέλημα είναι η υγεία όλων.

Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, αλλά πάντα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, η πρεμιέρα του Big Brother μετατίθεται για λίγο.

Σεβόμενοι το τηλεοπτικό κοινό, τηρώντας όμως όλους τους κανόνες, θα επανέρθουμε σύντομα με νέα ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *