Στο «γύψο» οι ελευθερίες, με μαζικές συλλήψεις «τιμά» την 6η Δεκέμβρη η κυβέρνηση

Από το Πριν 

Πάνω από 110 συλλήψεις από τους προσαχθέντες σε Μεταγωγών και ΓΑΔΑ – Μεταξύ αυτών πολλά στελέχη ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ)

Συλλαμβάνονται και παραπέμπονται σε τακτική δικάσιμο οι δεκάδες συλληφθέντες της Πέτρου Ράλλη

19:30  Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι δεκάδες προσαγωγές στην Πέτρου Ράλλη. Σύμφωνα με ενημέρωση των δικηγόρων, όπως αναρτήθηκε από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων: “Όλες οι προσαγωγές (ανω των 50) μετατρέπονται σε συλλήψεις, απαγγέλλονται κατηγορίες 285ΠΚ, οι συλληφθέντες θα απελευθερωθούν και θα λάβουν κλήσεις για ακροατήριο. Κρατούνται όλοι σε έναν ενιαίο χώρο, η αστυνομία δεν τηρεί παρα ελάχιστα μέτρα, οδηγούνται ανά δύο στη Σήμανση και οι διαδικασίες θα τελειώσουν αργά τη νύχτα. Οι δικηγόροι που συνελήφθησαν, Θ. Καμπαγιαννης και Κ. Παπαδακης, στις απολογίες τους κατήγγειλαν αξιόποινες και πειθαρχικές ελεγκτές πράξεις του Αρχηγού ΓΑΔΑ και κάθε άλλου υπεύθυνου, για παράβαση καθήκοντος (αρ. 34 κωδ. περί δικηγόρων) και 285 ΠΚ για τη μη τήρησης μέτρων προστασία από τον covid στο χώρο της κράτηση

19:00  Οι αστυνομικές δυνάμεις έλυσαν την πολιορκία και την ιδιότυπη ομηρία δεκάδων αγωνιστών στα γραφεία της «Ταξικής Αντεπίθεσης» στην οδό Αραχώβης. Τα εγκλωβισμένα άτομα αποχώρησαν συντεταγμένα από τον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης. Είχε προηγηθεί από το πρωί πολιορκία από ισχυρότατες δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, που δεν τους άφηναν ούτε να βρουν νερό και φαγητό. Οι εγκλωβισμένοι κατήγγειλαν απόπειρα εισβολής από παρακείμενο κτίριο, ενώ ανέφεραν πως όταν προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διπλανό γκαράζ προσπαθώντας να τους συλλάβουν και παραλίγο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Διαδικασίες μετατροπής των προσαγωγών σε συλλήψεις

17:30  Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση και η αστυνομία κινείται για την μετατροπή των δεκάδων προσαγωγών σε συλλήψεις, χωρίς καμία ούτε νομότυπη δικαιολογία. Πρόκειται για εκτός των ορίων αντιδημοκρατική πρόκληση από την κυβέρνηση, που εκτός των άλλων φανερώνει πως το “αφήγημά” της καταρρέει και γι’ αυτό προχωρά σε προληπτική καταστολή των πρωτοπόρων τάσεων του κινήματος.

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία και τις προσαγωγές αγωνιστών

16:30  Την απελευθέρωση των συλληφθέντων ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του. 

Όπως υπογράμμισε, «η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούουν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει “φίμωτρο” στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία».

Για «κρεσέντο καταστολής» μίλησε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο «κορυφώθηκε νωρίς το μεσημέρι με την προσαγωγή συνδικαλιστικών εκπροσώπων, δημοτικών συμβουλών και άλλων πολιτών οι οποίοι δεν παραβίασαν κανένα υγειονομικό μετρό»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές/συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την  ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω

16:15 Την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κολαστήριο των Μεταγωγών στη Πέτρου Ράλλη και στη ΓΑΔΑ απαιτεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας δεκάδες στελέχη έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί.

«Οι προσαγωγές και η αστυνομική τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αντίθετα, η 6 Δεκέμβρη θα γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη. Το σύνθημα του Δεκέμβρη του 2008: ‘’Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες, για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες’’ παραμένει επίκαιρο», τονίζει το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στην ανακοίνωσή του.

Η ΟΕΝΓΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων

16:00  Την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων, απαιτεί με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών), καταγγέλλοντας “τον αυταρχισμό της υβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των τεσσάρων ατόμων και άνω”. Η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει πως “πριν από λίγη ώρα υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές από την Ελληνική Αστυνομία μια σειρά εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν τιμή στο χώρο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα άλλοι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, οργανώσεων και πολιτικών νεολαιών παρεμποδίστηκαν να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η απαράδεκτη αστυνομοκρατία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την «υγειονομική ασφάλεια» που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”.

Ανάλογη απόφαση πήρε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης ζητάει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες.

Διαμαρτυρία Δ. Δεσύλλα σε Κ. Σακελλαροπούλου και Χ. Τασούλα

14:45 Παρέμβαση διαμαρτυρίας για τις αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές προσαγωγές, τις συλλήψεις και τα πρόστιμα σε μέλη του ΝΑΡ, της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε αγωνιστές έκανε ο Δημήτρης Δεσύλλας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι δήλωσαν αναρμοδιότητα!

Τουλάχιστον 80 οι προσαχθέντες

14:20 Τρία τουλάχιστον λεωφορεία με προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου  Ράλλη! Συνολικά όπως ανακοινώθηκε στους δικηγόρους που έχουν σπεύσει,οι προσαχθέντες είναι περίπου 65 που έχουν μεταφερθεί εκεί, ανάμεσά τους πολλά στελέχη ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ταξικού εργατικού κινήματος.  Το… ευτράπελο είναι ότι ο επικεφαλής αστυνομικός δήλωσε στους δικηγόρους έξω από το Μεταγωγών, ότι “τους έχουμε φιλοξενούμενους”  (!) και ότι “εκτελούν εντολές”.

Άλλα 12 τουλάχιστον μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) που προσήχθησαν νωρίς σήμερα στα Εξάρχεια καθώς προσέγγιζαν το μνημείο του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ (μ-λ) Ανδρέας Βογιατζόγλου. “Καταγγέλλουμε σε όλο τον δημοκρατικό λαό αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας που έχει έναν ανομολόγητο αλλά ξεκάθαρο στόχο. Να φοβίσει τους εργαζόμενους , την νεολαία και τον λαό για να σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή, στην εργασία , στην υγεία και στην ελευθερία . Να προλάβει την λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθημερινά από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την εφαρμογή με πρόσχημα αυτήν, αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Αυτές οι κυβερνητικές επιδιώξεις θα αποτύχουν! Ο λαός και το κίνημα της νεολαίας δεν θα φοβηθούν! Θα οργανωθούν και θα απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά”, τονίζει ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ).

Στο Μεταγωγών εκτός από πολλούς δικηγόρους παρευρίσκονται προς ένδειξη αλληλεγγύης ήδη εκλεγμένοι συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι από δήμους της Αττικής πολιτικά πρόσωπα, αντιπροσωπεία της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.

Σιδερόφρακτο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας

Κλίμα τρομοκρατίας και έλεγχοι σε όλους όσους επιχειρούν να προσεγγίσουν το κέντρο της Αθήνας   Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 16χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικούς.  Απαγορεύουν την προσέγγιση ακόμα και σε δημοσιογράφους. Σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει σχεδόν στο μισό… λεκανοπέδιο, από την Ακρόπολη και το Μέγαρο Αττικής μέχρι τα Σεπόλια και το Περιστέρι!

Στο χώρο κοντά στο μνημείο του Αλέξανδρου βρέθηκαν αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που άνοιξαν πανό με σύνθημα “6 Δεκέμβρη, στο δρόμο για ζωή, υγεία, ελευθερία, η ζωή δεν καταστέλλεται, το μέλλον εξεγείρεται”.  Η αστυνομία δεν επέτρεψε σε διαδηλωτές και μικρές αντιπροσωπείες να προσεγγίσουν τον χώρο ένας-ένας για να αφήσουν ένα λουλούδι

1: 30  Η αστυνομία κυνήγησε δεκάδες φοιτητές που αναζήτησαν καταφύγιο στο κτίριο της Στοά Φέξη. Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν συγκέντρωση επί της Πατησίων, όταν δέχθηκαν την επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία της ΛΑΕ.

Η συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *