Στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη, αντιδημοκρατικός κατήφορος κυβερνητικών

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ 

Με αφορμή ένα εμπεριστατωμένο άρθρο του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη, δικηγόρου της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α., γνωστού αγωνιστή του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς και μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθήνας και του συντονιστικού της ΚΕΔΔΑ, άρχισε εναντίον του μια ενορχηστρωμένη επίθεση από κυβερνητικούς παράγοντες και κονδυλοφόρους του συστήματος. 

Το άρθρο παίρνει θέση στη συζήτηση για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και ενόχλησε γιατί αποκάλυπτε το ρόλο και τη λειτουργία τους για τη διαμόρφωση της επιλογής ψήφου των πολιτών, κατέθετε προβληματισμούς, κατέληγε ότι αποτελούν μέσο χειραγώγησης και έθετε το αίτημα της κατάργησής-απαγόρευσής τους γενικά και όχι μόνο στις προεκλογικές περιόδους, όπως ισχύει σήμερα. 

Προξένησε ένα απύθμενο μένος, που εκφράστηκε αρχικά με ανώνυμο άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα «iefimerida» του Χ. Ράπτη με τίτλο : «Γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής της 17Ν, ζητάει να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!», αναπαρήχθη με tweet από τον υπουργό «Ανάπτυξης» ΄Αδωνι Γεωργιάδη και συνεχίστηκε από τον Κώστα Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής 20/2 με το επιχείρημα ότι αποτελούν συρρίκνωση της δημοκρατίας και την αιχμή ότι οι δημοσκοπήσεις και οι εκλογές απαγορεύονται μόνο στη Β. Κορέα. 

Προφανώς η ενόχληση είναι μεγάλη και τα συμφέροντα που θίγονται είναι τεράστια:Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, η κυβέρνηση που επιδιώκει  να συγκαλύψει την οργή που συγκεντρώνει η αντιλαϊκή πολιτική της, τα συστημικά ΜΜΕ που στηρίζουν επικοινωνιακά αυτή την πολιτική, όσοι επιθυμούν να καταργηθούν οι εκλογές και να αντικατασταθούν από τις πληρωμένες κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις. 

Όμως, οι μεθοδεύσεις τους με προσωπική στοχοποίηση δικηγόρων, όπως του αγωνιστή Κώστα Παπαδάκη, για τις πολιτικές τους απόψεις τους με επιλεκτική επίκληση ορισμένων εντολέων τους για πρόκληση συκοφαντικών συνειρμών ώστε να εμφανίζονται ως «τρομοκράτες», είναι καταδικαστέα αντιδημοκρατική μεθόδευση. Μπορεί να χαϊδεύουν τα ακροδεξιά ακροατήρια και να κτυπούν φιλικά την πλάτη στους φασίστες, αλλά είναι μια τακτική που αποδεικνύει ότι μόνο υποκριτικά υπερασπίζεται τη δημοκρατία. 

Ο Κώστας Παπαδάκης και οι αγώνες του για τη δημοκρατία, όπως και όλων όσων αντιπαρατίθενται στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις των καθεστωτικών δυνάμεων, δεν τρομοκρατούνται και οι απόψεις τους δεν φιμώνονται.  Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας σε όσους αντιστέκονται.

Οι δημοσκοπήσεις, η λειτουργία του εκλογικού συστήματος, όπως και η μορφή των αντιδράσεων όσων τα υπερασπίζονται, κρίνονται και το αποτέλεσμα τους είναι σε βάρος της δημοκρατίας. Η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές και ο καθορισμός του αποτελέσματος στην ανάδειξη των εκπροσώπων τους ανά 4 χρόνια είναι υπονομευμένος και από τις δημοσκοπήσεις και από το εκλογικό σύστημα με το πλαφόν του 3% και από ένα σωρό εμπόδια για την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και από την προνομιακή ενίσχυση με οικονομικές επιδοτήσεις από δημόσιο χρήμα και προνομιακή τηλεοπτική προβολή των συστημικών κομμάτων.  

Θα μιλάμε για αυτά και θα τα καταγγέλλουμε με όσα μέσα και να προσπαθούν να μας κτυπήσουν και να μας συκοφαντήσουν. Κατανοούμε απόλυτα ότι ενοχλούνται από την εμπεριστατωμένη αποκάλυψη του στόχου χειραγώγησης οι συνδημότες στα ΜΜΕ στην κατασκευή της συναίνεσης μέσω των δημοσκοπήσεων και για αυτό χρησιμοποιούν το βρώμικο πόλεμο. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα σιωπήσουμε. 

1 comment for “Στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη, αντιδημοκρατικός κατήφορος κυβερνητικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *