Στον αέρα η τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ

Ουδέν νεώτερο από τα αιτήματα της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης προς το υπουργείο Οικονομικών για την έγκριση του προγράμματος επενδύσεων στον τεχνολογικό τομέα. Ότι επενδύσεις έγιναν σταματούν στο 2019 και στα ήδη εγκεκριμένα προγράμματα για τον αυτοματισμό ροής τηλεοπτικών προγραμμάτων, την προμήθεια ΟΒ VAN εξωτερικών μεταδόσεων την προμήθεια συνολικά 60 τηλεοπτικών καμερών υψηλής ευκρίνειας. Δεν δόθηκε ακόμη έγκριση για την προμήθεια των νέων ψηφιακών πομπών. Ουσιαστικά η ΕΡΤ απέκτησε μισή ψηφιακή τεχνολογία που θα μπει στο …συρτάρι καθώς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ανοκλήρωτο το πρόγραμμα της τεχνολογικής αναβάθμισης.

Το μείζον πρόβλημα εντοπίζεται και στην ψηφιακή εκπομπή αφού μένει στο αέρα η ανάπτυξη του δεύτερου multiplex για όλη τη χώρα. Για το 2020 η ΕΡΤ προυπολόγιζε την προμήθεια τουλάχιστον 400 gap fillers για την πλήρη κάλυψη της χώρας με κόσδτος περίπου 1,6 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό κόστος αναβάθμισης του ψηφιακού της δικτύου ανερχόταν ως το 2020 στα 5,6 εκατ. ευρώ. Χωρίς την ολοκλήρωση του προγράμματος η ΕΡΤ θα βρεθεί ξανά στην ανάγκη να προμηθευτεί υπηρεσίες διανομής ψηφιακού σήματος από τη Digea! 

 Καλά πληροφορημένες πηγές ωστόσο σημείωναν πως η επιλογή να καταφύγει η ΕΡΤ ξανά ως πελάτης της Digea  δεν είναι πια εύκολο καθώς η κρατική τηλεόραση εκπέμπει το σήμα της από τον HellasSatσε συχνότητα που της παραχωρήθηκε στο τέλος του 2018 ενώ η Digea  εκπέμπει από τον EutelSat. Η υπόθεση παραπέμπει για μια ακόμη φορά σε έναν ψηφιακό γόρδιο δεσμό που θα κληθεί να επιλύσει η διοίκηση του Κ. Ζούλα πολύ σύντομα. 

Πηγή: Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, τεύχος Δεκεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *