Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη των 7 τηλεοπτικών αδειών

παππάς-κρέστοςΣημειώνουμε την ημερομηνία. 27 Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  η προκήρυξη δημοπρασίας για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Την προκήρυξη που μπορείτε να δείτε εδώ (Adeiestvανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, δηλώνοντας πως η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια.

Από τη στιγμή της δημοσίευσης και μετά οι ενδιαφερόμενοι καναλάρχες θα έχουν 45 ημέρες, δηλαδή ως τις

8 Ιανουαρίου 2018 για την κατάθεση των φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στην Προκήρυξη. Η διάρκεια ισχύος των αδειών είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης καθεμίας από αυτές και μετά την αδειοδότηση θα ισχύσει η μείωση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης στο 5%. .

 

Η τιμή εκκίνησης για την κάθε άδεια είναι 35 εκατομμύρια ευρώ και η εγγυητική επιστολή υπέρ δημοσίου ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ, συν 30.000 ευρώ το κόστος του παράβολου. Αν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι περισσότεροι από 7 θα γίνει η δημοπρασία, αν είναι λιγότεροι, κάποια άδεια θα παραμείνει αδιάθετη και ίσως δεν γίνει καν δημοπρασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *