Στην επέτειο του σταθμού “Στο Κόκκινο” και της “νίκης” σε ΕΣΗΕΑ, 16 απολύσεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ!

Κάτι σοβαρό τρέχει στα ΜΜΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρεμιέρα του νέου κυριακάτικου πλούσιου φύλλου, ο εορτασμός της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο (6 Φλεβάρη 2006) και τα επινίκια της αύξησης ψήφων της συνδικαλιστικής παράταξης “Συσπείρωση” στις πρόσφατες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, δεν εμπόδισαν το κόμμα και τη διοίκηση της εταιρείας Left media να ανακοινώσει πως πρέπει να αποχωρήσουν σιωπηρά ή με απόλυση 16 εργαζομένοι από την ¨”Αυγή” και τον ραδιοφωνικό σταθμό!

Η αποδοχή της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ να μην κλείσει η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας “Αυγή”, “λύση” στην οποία αντέδρασε κυρίως η “εσωκομματική αντιπολίτευση”, άνοιξε το εναλλακτικό σχέδιο, της “οικονομικής εξυγίανσης εν λειτουργία”. Πρακτικά γίνεται αυτό για το οποίο ανησυχούσαν πολλοί εντός της εφημερίδας, αποφασίζονται απολύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, γίνεται προσπάθεια να είναι συναινετικές καθώς το κόμμα έχει ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, έχει μπροστά του συνέδριο αλλά και την επέτειο των 70 χρόνων της Αυγής. Οι απολύσεις 16 εργαζόμενων, εκτιμάται πως θα προκαλέσουν ρωγμή στο φιλολαϊκό πρόσωπο που θέλει να προπαγανδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το καθημερινό φύλλο της “Αυγής” στο μεταξύ θα υποβαθμιστεί, οι συντάκτες προβλέπεται να απασχολούνται κυρίως στην ιστοσελίδα, ενώ σχεδιάζονται και ορισμένες προσλήψεις. Θυμίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τη χρηματοδότηση του στα ΜΜΕ κατά τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ.

Το θέμα βέβαια είναι κυρίως πολιτικό και όχι οικονομικό. Σε συνδυασμό με τα σενάρια που θέλουν το ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” να δίνεται προς διαχείριση σε μεγαλοεπιχειρηματία που απέκτησε πρόσφατα εφημερίδα και θέλει τηλεοπτικό κανάλι και ραδιόφωνο, γίνεται φανερό πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη μετάβαση του από την αριστερή φρασεολογία προς την ουδέτερη προοδευτική συμμαχία, εκτιμά πως δεν χρειάζονται κομματικά ΜΜΕ καθολικής εμβέλειας και αρκεί ένα κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας. Κατά πληροφορίες και το νέο σενάριο “εξυγίανσης” προκαλεί αντιδράσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *