Στήνουν ελεγχόμενο μηχανισμό στον ΕΔΟΕΑΠ, απολύουν εργαζόμενους

εδοεαπ-1 2Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, είναι η φράση που αρμόζει μετά την ανάγνωστης της πρόσφατης ανακοίνωσης του προέδρου του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ με την οποία ψευδώς υποστηρίζει πως επιχειρεί η διοίκηση(πλειοψηφία ΔΣ) να απολύσει εργαζόμενους που δεν δουλεύουν και αμείβονται με 2.500 ευρώ. Η δημόσια δήλωση του σημαίνει πρακτικά ότι παίρνει και την ευθύνη αυτού που ισχυρίζεται, καθώς η εν λόγω προτεινόμενη εργαζόμενη για έξοδο από τον ΕΔΟΕΑΠ δεν αμείβεται με 2.500 ευρώ. Η απόλυση της δεν πέρασε στο πρόσφατο ΔΣ του ταμείου επειδή οι 4 διαφωνούντες (Ντελέζος, Χριστοδουλίδου, Καταϊφτσής, Νεστορίδης) αποχώρησαν και δεν κατέστη δυνατή η πλειοψηφία της συνεδρίασης. Η ίδια σύνθεση του ΔΣ την περασμένη εβδομάδα απέλυσε δυο στελέχη του οργανισμού, επικεφαλής των τομέων προμηθειών και νοσοκομείων.

Στα σκαριά η πλειοψηφία του ΔΣ έχει 3 νέες προσλήψεις από έναν διαγωνισμό που έγινε κάποια στιγμή το Καλοκαίρι…Το μείζον θέμα για τον ΕΔΟΕΑΠ που από Οργανισμός υγείας θα μετατραπεί σε ταμείο, είναι ότι δεν έχει ετοιμάσει απολύτως κανέναν μηχανισμό για την εγγραφή των νέων ασφαλισμένων, όπως ορίζει ο νέος νόμος και κανέναν μηχανισμό για την είσπραξη των εσόδων από τις εισφορές εργοδοτών και ασφαλισμένων, αναδρομικές από 1.1.2017. Τρέχει όμως για να “αντικαταστήσει” εργαζόμενους σε καίρια ή μια πόστα, στοχεύοντας στον πλήρη έλεγχο του διοικητικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog καθημερινά τηλεφωνούν στις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ εργαζόμενοι από ραδιοφωνικούς σταθμούς και τεχνικοί για να μάθουν τη διαδικασία εγγραφής στον ασφαλιστικό οργανισμό. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να τους απαντήσει γιατί απλά ο μηχανισμός αυτός δεν υπάρχει ακόμη. Όπως δεν υπάρχει και ο μηχανισμός για την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών όπως αυτές προβλέπονται με τη νέα ρύθμιση, δηλαδή αναδρομικά.

Προφανώς η πλειψοηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα αναμένει πάλι τους εκδότες να αποδώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, και τα αναδρομικά. Όταν είναι γνωστό πως πολλά εκδοτικά συγκροτήματα δεν τις αποδίδουν, για αυτό και έγιναν οι αγωγές του ταμείου εναντίον των εκδοτικών επιχειρήσεων (Real group, Ελεύθερος Τύπος, κ.λ.π).

Σε αυτά τα ζητήματα οφείλει να απαντήσει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και όχι με μισόλογα και χωρίς στοιχεία να προσπαθεί να διχάσει για μια ακόμη φορά τους ασφαλισμένους, στρέφοντας τους ασφαλισμένους αυτή τη φορά εναντίον των εργαζομένων. Όπως πρόσφατα έστρεφε τους εργαζόμενους εναντίον των ασφαλισμένων. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως μηχανισμός επιρροής για το “Ναι” στο σχέδιο ΕΔΟΕΑΠ πρόσφατα, έχουν θορυβηθεί από τις 2 απολύσεις και από τις σε αναμονή άλλες δυο και έστειλαν επιστολή στη διοίκηση.

Είναι σε όλους πλέον φανερό πως η πλειοψηφία του ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ στοχεύει στο στήσιμο ενός ασφυκτικά ελεγχόμενοι μηχανισμού στις υπηρεσίες του ταμείου. Όπως εξάλλου δήλωσε ο πρόεδρος του ταμείου “είναι εργοδότες και όχι συνδικαλιστές”! Άρα επιβάλλεται να απολύουν κόσμο…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *