Σπάστε τη σιωπή- Παρέμβαση στην ΕΣΗΕΑ για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» πραγματοποίησε παρέμβαση στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σήμερα ζητώντας να εκδώσει ανακοίνωση στήριξης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου.

Aris Oikonomou / SOOC

«ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΑΠΟ 8/1
30 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ – ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ


Στις 8/1 ο επαναστάτης κομμουνιστής Δ.Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση μεταγωγή του από το Δομοκό στις φυλακές Κορυδαλλού. Στον άδικο νόμο που ψήφισαν υπάρχει «φωτογραφική διάταξη», που ορίζει, ότι οι καταδικασμένοι για τρομοκρατία δε μπορούν να βρίσκονται σε αγροτικές φυλακές και ο σύντροφός απήχθη από τις φυλακές Βόλου.

Όμως, αντί να μεταφερθεί τον Κορυδαλλό στην αρχική φυλακή, που εξέτιε την ποινή του, όπως ορίζει ο νόμος τους, μεταφέρεται παράτυπα, αιφνιδιαστικά και μετά από πλαστογραφία εγγράφου στο Δομοκό. Υπεύθυνη για το πλαστό έγγραφο είναι η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία μάλιστα αρνείται να δώσει τα αντίγραφα των εγγράφων της μεταγωγής. Επομένως, πρόκειται για τη διεκδίκηση ενός δικαιώματος εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 30ή μέρα απεργίας πείνας και η αντοχή του συντρόφου είναι άξια θαυμασμού. Ωστόσο, τα μέσα μαζικής παραπλάνησης αποσιωπούν τόσο το δίκαιο αγώνα του Δ.Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης.

Μετά από 3 πανελλαδικές μέρες αλληλεγγύης, μία συγκέντρωση στην Αμερικάνικη πρεσβεία και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις και δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι πληροφορίες, που βγαίνουν στην επιφάνεια είναι αποσπασματικές, σπεκουλαδόρικες και μονόπλευρες. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες, που απαρτίζουν το κίνημα αλληλεγγύης χαρακτηρίζονται ως «υποστηριχτές του Κουφοντίνα» σε μία προσπάθεια απονοηματοδότησης ενός κατ’ εξοχήν πολιτικού αγώνα.
Σε μία πραγματικά πρωτοφανή συγκυρία βλέπουμε τα ΜΜΕ να παρέχουν ασφάλεια στην κυβέρνηση, όπου αυτή θίγεται. Να κάνουν προπαγάνδα του χειρίστου είδους αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα συμφέροντα της. Σε κάθε πρόβλημα της κοινωνίας η απάντηση είναι η περισσότερη αστυνόμευση του πληθυσμού και ποτέ η κριτική στην εξουσία. Αυτή είναι ακριβώς η συνθήκη ανάδυσης ενός ολοκληρωτισμού. Η πολιτική οργάνωση απογυμνωμένη από κάθε έννοια ταξικού συστήματος και πολιτικής και κοινωνική διαστρωμάτωσης. Γιατί αυτή τη στιγμή, εν μέσω πανδημίας μαίνεται ο πιο επιθετικός κοινωνικός και ταξικός πόλεμος. Πέρα από το γεγονός, ότι τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας είναι αμιγώς κατασταλτικά ταυτόχρονα δεν αποτελούν κανένα περιορισμό για την οικονομική ελίτ. Τί είναι 300 ευρώ για το Μαρινάκη, που ελέγχει και την πλειοψηφία του τύπου κατά γενική ομολογία;


Μέσα σε αυτή τη συνθήκη της πιο κρίσιμης απεργίας πείνας του κινήματος οφείλουμε να παρέμβουμε. Οφείλουμε να αναδείξουμε το δίκαιο αγώνα του επαναστάτη Δ.Κουφοντίνα. Ενός συντρόφου, που αμφισβήτησε έμπρακτα το μονοπώλιο της βίας του κράτους. Ο ρεβανσισμός της δεξιάς απέναντι στον απεργό πείνας είναι μία επίθεση στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα. Μέσω της θανατικής ποινής, που πάνε να του επιβάλλουν έμμεσα, επιτίθενται πολιτικά στο σύντροφο, γιατί οι ταξικοί αγώνες είναι η απάντηση στον κατακερματισμό της καπιταλιστικής κοινωνίας και ο Δ. Κουφοντίνας είναι ένα ορόσημο αυτών των αγώνων.


Κατηγορούν τον Κουφοντίνα, ότι ζητά ειδική μεταχείριση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία. Ειδική μεταχείριση υπάρχει αλλά εις βάρος των πολιτικών κρατουμένων, μέσω του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α και της επικείμενης απειλής των φυλακών τύπου Γ, που επί της ουσίας πάνε να εδραιώσουν ως άτυπο καθεστώς στο Δομοκό. Θέλουν να εξαφανίσουν από την ιστορία τους πολιτικούς τους αντιπάλους γιατί τρέμουν τα νοήματα, που συμπυκνώνονται στα πρόσωπά τους. Όποιος δεν καταλαβαίνει τη σημασία αυτής της απεργίας πείνας δεν καταλαβαίνει, ότι η στάση του κράτους απέναντι στο «χειρότερο εχθρό» του, είναι αυτή που θα εφαρμοστεί απέναντι σε όσους και όσες θα αντιστέκονται μελλοντικά. Αυτό εννοούμε όταν λέμε, ότι ο απεργός πείνας βάζει τον εαυτό του ανάχωμα. Δεν είναι μία έκφραση, που στερείται σημασίας.

Οι μεγαλύτερες αντιστάσεις κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες είναι αυτές, που δίνουν χώρο στα κινήματα να υπάρχουν. Δε δεχόμαστε να φιμώνεται το κίνημα αλληλεγγύης. Δε δεχόμαστε να μένει στην αφάνεια η απεργία πείνας του Δ.Κουφοντίνα. Το αίτημα του πρέπει να βγει στην επιφάνεια. Η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αναγκαστική του σίτιση με απρόβλεπτες για την υγεία του συνέπειες πρέπει να γίνει ορατή.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ευθύνη, που η ΓΓΑ Νικολάου πλαστογραφεί έγγραφα και αυτό δεν είναι πρώτη είδηση. Έχει ευθύνη, που τα κορονογεύματα του Μητσοτάκη στην Ικαρία την ίδια μέρα, που αποφασίστηκαν ακόμα πιο ασφυχτικά μέτρα για το λαό, δε μονοπώλησαν το δημόσιο διάλογο. Έχει ευθύνη για τη σύγχυση της κοινής γνώμης με ψευδοδημοσκοπήσεις, ελλιπείς στατιστικές και fake news.


Ο σκοπός της ΕΣΗΕΑ περιγράφεται ως η προάσπιση της ελευθεροτυπίας από κάθε επιβουλή από όπου και αν προέρχεται με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης ενημέρωση των πολιτών από τον Τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, με τη δημοσίευση και αναμετάδοση όλων των ειδήσεων, με τον παραμερισμό κάθε σκοπιμότητας και ιδιοτέλειας. Εμείς αντιθέτως στα ΜΜΕ βλέπουμε ένα μηχανισμό κατατρομοκράτησης της κοινωνίας, που με τον τρόπο, που είτε αποσιωπάει είτε δυσφημίζει την απεργία πείνας και το κίνημα αλληλεγγύης είναι συνυπεύθυνος για την εξόντωσή του.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΥΤΙΑ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΒΗΣΤΟΥΣ
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *