Σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη: “Είναι αυτή η Ευρώπη;!”

Το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Ιουνίου, άνοιξε τις πύλες της η έκθεση κόμικ “Cartoon Xira 2021” με τη συμμετοχή του “δικού” μας σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη με 100 δικά του σχέδια στην έκθεση «Είναι αυτή η Ευρώπη ;!» στην οποία απεικονίζονται οι ερωτήσεις και επιθυμίες των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου και στο επίκεντρο της βρίσκεται η Ευρώπη.

 

Η εκδήλωση πήρε τον τίτλο της από την πόλη όπου λαμβάνει χώρα, Vila Franca de Xira, βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λισαβόνας, στην Πορτογαλία. Τρεις είναι οι βασικές εκθέσεις, το «Αυτή είναι η Ευρώπη ;!», με σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη, το «RossToons» και «Κινούμενα σχέδια της Χρονιάς 2020». Τα «Κινούμενα σχέδια της Χρονιάς 2020» αποτελούνται από μια συλλογή από τα καλύτερα χιουμοριστικά σχέδια από δώδεκα Πορτογάλους καλλιτέχνες που δημοσιεύθηκαν τον προηγούμενο χρόνο. Το «RossToons», μια αναδρομική έκθεση του έργου του σκωτσέζου καλλιτέχνη, Ross Thomson.

Παρόλο που το 2020 χαρακτηρίστηκε από γεγονότα όπως το Brexit, η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και η σχέση της Δύσης με την Κίνα, οι διοργανωτές του Cartoon Xira έβαλαν στο επίκεντρο της διοργάνωσης, την αποχώρηση του Trump από τον Λευκό Οίκο και την πανδημική κρίση του COVID- 19.

Στην Έκθεση υπάρχει μικρό αφιέρωμα στον Αργεντινό Joaquín Salvador Lavado, τον διάσημο Quino, που έφυγε από τη ζωή στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 88 ετών.

Πηγή: https://www.euronews.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *