Σε δεύτερη φάση η πλήρης μεταβίβαση του Alpha στην Primos Media Sarl

Μετά την έγκριση της μεταβίβασης του 50% του Alpha στην εταιρεία Primos Media Sarl από το ΕΣΡ, αναμένεται σε δεύτερη φάση η πλήρης μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού. Το ενδιαφέρον στοιχείο, όπως  έγραψαν Τυπολογίες  πρόσφατα, είναι πως μέσω της Primos Media Sarl έχει εμπλοκή στον Alpha το σχήμα της United Media / BC Partners που κατέχει στη χώρα μας τη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova και έχει έντονο ενδιαφέρον για την επέκταση της και στην ελεύθερη τηλεόραση. Σύμφωνα πάντα με την στήλη “Τυπολογίες” ο ιδρυτής της εταιρείας Dragan Solak από την πρώτη στιγμή που απέκτησε τον έλεγχο της Nova θέλησε να μπει στην ελεύθερη τηλεόραση. Όμως

Συνάντησε τη θεσμική αντίδραση της κυβέρνησης, που θέσπισε την απαγόρευση εισόδου των φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελεύθερη TV. Η United Media / BC Partners δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεσή της αλλά και την ενόχλησή της για την απαγόρευση αυτή, εξ ου και προσέφυγε στην Κομισιόν, όπως αποκάλυψε η στήλη. Η έρευνα αυτή είναι σε εξέλιξη και οι εκπρόσωποί της έχουν ήδη θέσει ερωτήσεις στις εταιρείες του κλάδου. Η προσέγγιση με τον Alpha, όπως αποκάλυψε η στήλη, ξεκίνησε από την προοπτική φιλοξενίας της Nova στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού και από τη συνεργασία στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών. Επιβεβαιώθηκε με τη συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της Εθνικής από τον Alpha και ταυτόχρονα από τη Nova, με την προσφορά αγώνων του Nations League –τα δικαιώματα της διοργάνωσης έχει η United Media– από τον ελεύθερο σταθμό.

Η μεταβίβαση θα γίνει σε δύο στάδια. Το 50% πέρασε ήδη στην Primos Media Sarl και πρέπει να γίνει άμεσα ο έλεγχος από το ΕΣΡ. Όπως και στην περίπτωση του ΑΝΤΕΝΝΑ, με την είσοδο του MBC Group, το ΕΣΡ έδρασε άμεσα και ενέκρινε τη συμφωνία. Το ίδιο εκτιμάται πως θα συμβεί και στην περίπτωση του Alpha. Θα ακολουθήσει η πώληση του υπόλοιπου ποσοστού και η απόφαση της Κομισιόν επί της κυβερνητικής απαγόρευσης για τις επενδύσεις στην ελεύθερη TV από τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *