Σε αναμονή του “γιατί” έκλεψαν την 2η έδρα του Μετώπου για την Ανατροπή στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

ενωσειςΗ Εφορευτική Επιτροπή του 8ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ απέρριψε χθές αργά το βράδυ την ένσταση (τη διαβάζετε παρακάτω) του “Μετώπου για την Ανατροπή” με την οποία αμφισβητήθηκε η υφαρπαγή της 2ης έδρας στο νέο ΔΣ από την παράταξη γα να δοθεί σε άλλη παράταξη της ΕΣΠΗΤ. Η πολύωρη συνεδρίαση της Εφορευτικής προφανώς θα έχει καταλήξει σε κάποιο επίσημο σκεπτικό που να έχει σχέση με κάποιες διατάξεις Καταστατικού. Γιατί στο μιλητό οι συνδικαλιστές που είναι συνηθισμένοι σε θολές και κατά το συμφέρον, διαδικασίες, κάτι μουρμούραγαν για αποκατάσταση αδικίας έναντι της ένωσης! Η οποία ελέγχεται από μια συγκεκριμένη παράταξη η οποία συμμάχησε για κουκιά και θέσες. Λόγος που σαφώς δεν στέκει όταν πρόκειται για τη σημαντική εκλογική διαδικασία και είνα έωλη ενώπιον του κλάδου αλλά και της δικαιοσύνης. Τους ίδιους δεν τους νοιάζει ίσως να αποκτήσουν ένα ακόμη εκλογικό πραξικόπημα στα πεπραγμένα τους.

Στην ένσταση του “Μετώπου για την Ανατροπή, κατατέθηκαν όλα τα πρκατικά των τρών τελευταών εκλογικών αναμετρήσεων, το 2008, το 2011 και το 2014 από τα οποία αποδεικνύεται πως η έδρα της ΕΣΠΗΤ έπρεπε να δοθεί στον Δημήτρη Σταμούλη από την 1η κατανομή και όχι να κρατηθεί για να δοθεί σε εκπρόσωπο άλλης παράταξης με λιγότερους ψήφους!


Προς την Εφορευτική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥ

Ένσταση της παράταξης «Μέτωπο για την Ανατροπή»

Το Μέτωπο για την Ανατροπή καταθέτει ένσταση για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, διεκδικώντας να του δοθεί η έδρα που του αναλογεί από την πρώτη κατανομή στον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης του ψηφοδελτίου, Δημήτρη Σταμούλη, από την ένωση της ΕΣΠΗΤ.

Επίσης, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, η παράταξη δικαιούται επίσης τη μία από τις δύο έδρες που αναλογούν στην ΕΣΗΕΜ-Θ από τη δεύτερη ή Τρίτη κατανομή, η οποία με βάση τη σταυροδοσία πρέπει να δοθεί στον Βαγγέλη Σπυριδωνίδη, δεύτερο σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Μετώπου για την Ανατροπή.

Προς επίρρωση των ανωτέρω επισυνάπτουμε τα πρακτικά των εκλογικών αναμετρήσεων των τριών τελευταίων τακτικών συνεδρίων της Ομοσπονδίας (7ο του 2014, 6ο του 2011, 5ο του 2008), που δείχνουν την πάγια διαδικασία που ακολουθήθηκε στην κατανομή των εδρών – σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης του συνδυασμού και την επιλογή των συνέδρων, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σταυροδοσία τους. Δηλαδή οι σύνεδροι του κάθε συνδυασμού επιλέγουν από ποιόν και με ποια σειρά επιθυμούν να εκπροσωπηθούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με το άρθρο 29 παρ. 1,2 του Καταστατικού της ΠΟΕΣΥ και των ανωτέρω που επισυνάπτουμε αποδεικνύεται η βάση και νομιμότητα της ένστασής μας.

Επίσης, ζητούμε ακρόαση από την Επιτροπή σας, ώστε να αναπτύξουμε αναλυτικά τα όσα επικαλούμαστε, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Τάσος Αναστασιάδης, Μαρίνα Μεϊντάνη, Βαγγέλης Σπυριδωνίδης, Δημήτρης Σταμούλης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *