Σε ένα μήνα η δικαστική απόφαση για υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση ή την πτώχευση

trapezes-megaΕιδική διαχείριση ή πτώχευση, οι δύο δρόμοι για το Mega

Της Νένας Μαλλιάρα, στο capital.gr

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο, δικάστηκε σήμερα η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στη δίκη παρενέβησαν μέρος των εργαζομένων που προσήλθαν στο δικαστήριο, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι ζήτησαν αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή.

Επίσης ζητήθηκε να υποχρεωθεί η digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο, κατόπιν αιτήματος των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέτρων, είχε αποφασίσει πλήρη προστασία του Τηλέτυπου (Mega) έναντι οιουδήποτε (πιστωτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών). Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευσε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρείας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.

Πλέον, με τη σημερινή εκδίκαση της κύριας αίτησης των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση, μέσα σε ένα μήνα (αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις πέραν του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο νόμος) αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για το εάν το Mega θα οδηγηθεί σε ειδική διαχείριση ή σε πτώχευση.

Στην περίπτωση της ειδικής διαχείρισης του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια) θα ακολουθηθεί και για το Mega αντίστοιχη διαδικασία με αυτήν του ΔΟΛ. Θα υπάρξει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο. Με την ειδική διαχείριση, οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, όπως υπολογίζεται, εντός επταμήνου, αποδίδοντας και στους εργαζόμενους μέρος των δεδουλευμένων τους.

Ο μοναδικός άλλος δρόμος για το Mega θα είναι η πτώχευση, η οποία θα απαιτήσει διαδικαστικά διάστημα 6 – 7 ετών, με προφανή την εν τω μεταξύ απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και τις ολοκληρωτικές απώλειες για τους εργαζόμενους.

15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *