Ρεπορτάζ με κάμερες 360 μοιρών και από την Ειδομένη…

Ένα άκρως ενδιαφέρον ρεπορτάζ διαβάζουμε στην ιστοσελίδα digiday.com για το πως το γερμανικό δίκτυο της Bild, υπηρεσία βίντεο, πειραματίζεται με τη χρήση 3D τεχνολογίας και κάμερας 360 μοιρών στα διεθνή ρεπορτάζ της. Όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ της Bild από την Ειδομένη (χειριστείτε τα βελάκια και διατρέξτε όλο το χώρο στο βίντεο), ο δημοσιογράφος περπατά στους δρόμους της Ειδομένης κρατώντας στα χέρια του μια μικρή κάμερα. Η εικόνα της δίνει όλο το χώρο…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μητρική εταιρεία της Bild  Axel Springer εξαγόρασε μικρό ποσοστό στην αμερικάνικη εταιρεία εικονικής παραγματικότητας Jaunt τον Σεπτέμβριο του 2015.

Έκτοτε άρχισε να χρησιμοπεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR) και κάμερες 360 μοιρών. Τα ρεπορτάζ που έχει παρουσιάσει έως σήμερα από το 2015 φθάνουν τα 40 και μεταξύ αυτών υπάρχει η σύνδεση και μετάδοση από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, «USS Harry S. Truman, το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στην Ειδομένη, απ΄όπου και το παραπάνω βίντεο αλλά και από μια επίθεση του ISIS  στη Μέση Ανατολή. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει το χρόνο του post-production από πέντε εβδομάδες που χρειάζονται σήμερα σε μία ημέρα, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται η VR τεχνολογία και στις έκτακτες  ή τις on line ειδήσεις. Η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο κάλυψης στις αμερικάνικες εκλογές του Νοέμβρη του 2016.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *