Πρωτοφανής αποκλεισμός του κοινοβουλευτικού ΜέΡΑ 25 από το Mega

Tρίτωσε ο αποκλεισμός του Mega από το συγκρότημα Μαρινάκη. Όπως καταγγέλλει το κόμματα μετά το κόψιμο της συνέντευξης του Γιάννη Βαρουφάκη στα Νέα και την άρνηση του Mega να φιλοξενήσει σε προεκλογική εκπομπή τον Κλέων Γρηγοριάδη, ένας ακόμη υποψήφιος Μ.Κριθαρίδης. Όπως κατήγγειλε ενημερώθηκε από το κανάλι πως η προγραμματισμένη εμφάνιση του στην εκπομπή “Ο δρόμος προς τις κάλπες” απορρίφθηκε και πως στο κανάλι δεν επιτρέπονται υποψήφιοι εκπροσώπων του ΜέΡΑ25.

Στο μεταξύ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που είναι το μόνο αρμόδιο να ελέγξει τους ΄ροους πολιτικής προβολής κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν δείχνει ενδιαφέρον να ασκήσει την εποπτεία του. Έχει ζητήσει μόνο την κατάθεση των στοιχείων από τα κανάλια, ακινήτων μόλις πρόσφατα ενημέρωσε τους σταθμούς πως υπάρχει “ισχυρή παρότρυνση των συμμετασχόντων στην Διακομματική Επιτροπή Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023”, για να εφαρμοστεί πλήρως το σύνολο των νομικών κανόνων που αφορούν τις Εθνικές Εκλογές. Είναι φανερό πως τα μέλη του ΕΣΡ ανέθεσαν στους ίδιους τους τηλεοπτικούς σταθμούς τον …έλεγχο της πολιτικής πολυφωνίας.

Το ΕΣΡ κατήγγειλε το ΜέΡΑ 25 που δήλωσε πως υπάρχει “διαπιστώνει “αδράνεια από την πλευρά του ΕΣΡ “, θέτοντας ζήτημα δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *