Προσωρινό Stop στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας της Ι. Κολοβού, οι αλληλέγγυοι εμπόδισαν την έξωση

Ανεστάλη προσωρινά με δικαστική απόφαση η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια που έχει βγει στο σφυρί για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε κόσμος-Δεκάδες άνθρωποι από τη γειτονιά μαζί με αλληλέγγυους- έξω από το σπίτι που εμπόδισε τον δικαστικό κλητήρα και τις αστυνομικές δυνάμεις να βγάλουν έξω από το σπίτι τη δημοσιογράφο.

Η προσωρινή διαταγή για πάγωμα της έξωσης ισχύει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία θα γίνει στο τέλος Ιουλίου. Θυμίζουμε πως το σπίτι τη; Ιωάννας βγήκε στο “σφυρί” για χρέος μόλις 15.000 ευρώ από μια κάρτα. Όπως από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει η Ιωάννα Κολοβού δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν χρέος από κάρτες.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό»

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Όλα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος», είπε η κυρία Κολοβού στο OPEN.  «Είμαι μέσα στο σπίτι με τον γιο μου και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω. Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά και για να φύγω άμεσα από το σπίτι. Να βγω στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε την στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια».

Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «είναι ενάντια σε κάθε συνταγματικό δίκαιο. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις λένε προστασία της πρώτης κατοικίας. Μία και μοναδική κατοικία, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Έχουμε στείλει γράμματα σε όλα τα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, κανείς δεν απάντησε. Μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να μπει με τίποτα ο δικαστικός κλητήρας που την προηγούμενη φορά με έβρισε και με απείλησε. Μου είπε “θα έρθω με ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα σας πετάξω έξω, θα δείτε τότε κυρία Κολοβού”».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *