Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ: Κι αυτοί απεργοσπάστες ήταν αλλά δεν τους κατονομάσατε!

Επιστολή κόλαφος προς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαξενάκης ο οποίος, όπως σημειώνει, έκπληκτος διάβασε την ανακοίνωση “χαιρετισμού” της ΕΣΗΕΑ για τη στάση εργασίας στα κανάλια στην οποία κατονομάζονται τρεις παρουσιαστές καναλιών ως “απεργοσπάστες”. Ο δημοσιογράφος καταλογίζει στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ πως απέκρυψε πως βγήκαν κανονικά εκπομπές ενημέρωσης στις οποίες εργάστηκαν στη διάρκεια της στάσης εργασίας ακόμη και μέλη υποψήφιοι παράταξης στις πρόσφατες εκλογές! Για λόγους ίσης αντιμετώπισης, όπως λέει, πληροφορεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το ποιοι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι παραβίασαν την απεργιακή κινητοποίηση.

ΠΡΟΣ: Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ, ΚΟΙΝ: ΜΜΕ Αθήνα, 7 Απριλίου 2022

Κυρίες και κύριοι του Δ.Σ. και κυρίως του προεδρείου της πλειοψηφίας,

Το τελευταίο διάστημα αναρωτιέμαι -μαζί με πολλούς συναδέλφους- πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φθάσει ένα ιστορικό επαγγελματικό σωματείο όπως η ΕΣΗΕΑ, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη και τις ενέργειες που άλλοτε λαμβάνετε και άλλοτε παραβλέπετε σε σχέση με ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος και ευρύτερα η ενημέρωση στη χώρα μας.

Με έκπληξη διαπίστωσα χθες, ημέρα 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για όλους τους εργαζομένους, εξαιρουμένων -με δική σας απόφαση- των δημοσιογράφων που κλήθηκαν σε 4ωρη στάση εργασίας, να εκδίδετε ανακοίνωση χαιρετίζοντας τη συμμετοχή σε αυτήν των εργαζομένων συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, εξαιρώντας τους “τηλεοπτικούς σταθμούς «ALPHA», «ΣΚΑΙ» και «STAR», που μετέδωσαν υποτυπώδη δελτία ειδήσεων με ευθύνη της εργοδοσίας”, όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά.

Ακόμη και από την αναφορά “υποτυπώδη” επιχειρείτε να υποβαθμίσετε την ενέργεια, αφού τα δελτία ειδήσεων ήταν πλήρη, ακόμη και με ζωντανά ρεπορτάζ από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία και τα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Στην ανακοίνωσή σας αναφέρετε ονομαστικά τρεις συναδέλφους-απεργοσπάστες που παρουσίασαν τα δελτία αυτά και σας θέτω ευθέως το ερώτημα, οι υπόλοιποι που εργάστηκαν σε απ’ ευθείας σύνδεση με αυτά γιατί εξαιρέθηκαν από το «δημόσιο δόσιμο» που επιλέξατε; Τι είδους διαχωρισμός είναι αυτός, άραγε; 

Επίσης, αναφέρεστε στα «υποτυπώδη δελτία ειδήσεων» και εντέχνως αποσιωπάτε τις εκπομπές με ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ περιεχόμενο που προβλήθηκαν κανονικά κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας και συγκεκριμένα «Αλήθειες με τη Ζήνα» (STAR Channel), «Love It» (ΣΚΑΪ) και «Tlive» (ALPHA). Μεταξύ, μάλιστα, αυτών που έσπασαν την στάση εργασίας περιλαμβάνονται και πρόσωπα που επιλέξατε να διεκδικήσουν θέση εκπροσώπησής μας στο Δ.Σ., περιλαμβάνοντάς τους στο ψηφοδέλτιο παράταξης που ανέλαβε την συνδιοίκηση της ΕΣΗΕΑ κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Για λόγους ίσης μεταχείρισης, λοιπόν, μετά από ολιγόλεπτη ενασχόληση με το περιεχόμενο δελτίων και εκπομπών και προκειμένου να μην αποσπάσω τον πολύτιμο χρόνο σας, όσοι εργάστηκαν σε live μετάδοση είναι και οι:

-Δελτίο Ειδήσεων ΣΚΑΪ: Απόστολος Μαγγηριάδης (τηλεφωνική) και Έλλη Κασόλη (Ουκρανία), Βαλεντίνα Καραγεωργίου (δικαστήρια Ευελπίδων), Θανάσης Κρητικός (αθλητικές ειδήσεις),

-Δελτίο Ειδήσεων ALPHA: Ρεγγίνα Σπυράτου (δικαστήρια Ευελπίδων),

-Εκπομπή «Tlive» (ALPHA): Τατιάνα Στεφανίδου, Γιώτα Κηπουρού, Μάρω Κανελλάκη,

-Εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» (STAR Channel): Ζήνα Κουτσελίνη, Ρία Τσοχαντάρη (δικαστήρια Ευελπίδων),

-Εκπομπή «Love It» (ΣΚΑΪ): Μάρτζυ Λαζάρου (δημοσιογραφική επιμέλεια-συμπαρουσιάστρια), Σίσσυ Καλλίνη (συμπαρουσιάστρια), Κωνσταντίνος Αρτσίτας (συμπαρουσιαστής)

Αναμένοντας τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες (παρακαλώ να πρωτοκολληθεί)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ

Μέλος ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *