Πράσινο φώς για την επιδότηση του έντυπου Τύπου

τυπος“Οι εφημερίδες αποτελούν πυλώνα της δημοκρατίας…”. Με αυτή τη φράση κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η τροπολογία για τη στήριξη του έντυπου Τύπου αλλά και της μείωσης του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης για τα περιφερειακά κανάλια από το 20% στο 5%.

Η τροπολογία που υπογράφουν οι Γ. Δραγασάκης, Νίκος Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος ανοίγει το δρόμο για την έγκριση κονδυλίων που θα δοθούν στην χρηματική ενίσχυση του έντυπου Τύπου. Περιλαμβάνει δε τρία συνολικά άρθα για τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα με την πρώτη διάταξη

δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής “να καταρτίζουν προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων” πανελλήνιας ή περιφερειακής κυκλοφορίας. Με τις ίδιες αποφάσεις θα καθορίζονται τα κριτήρια, η διάρκεια, οι όροι και το ύψος των ενισχύσεων. Οι ενισχύσεις θα προέρχονται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με τη ρύθμιση 2 μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης από το 20% που ίσχυε στο 5% όπως και στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Με την τρίτη ρύθμιση αυξάνεται η διάρκεια για την υποβολή αιτήματος για ολοκλήρωση της παραγωγής που έχει επιδοτηθεί στο καθεστώς ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων από 60 ημέρες, σε έξι μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *