Πλήρες δίκτυο πομπών από την ΕΡΤ για όλη την Ελλάδα!

pompoiΜε την ενεργοποίηση 13 νέων ψηφιακών πομπών στην Πελοπόννησο η κρατική ραδιοτηλεόραση αύξησε τον αριθμό των εγκατεστημένων ψηφιακών πομπών της ανά την Ελλάδα σε 69 ενώ διαθέτει άλλους 14 για το δεύτερο ψηφιακό της μπουκέτο. Για τα υπόλοιπα σημεία στα 156 κέντρα εκπομπής είναι που πληρώνει τη Digea για τη χρήση του 4ου multiplex.

Ο νέος ψηφιακός χάρτης φέρνει τα πάνω –κάτω και στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Οι 320 ψηφιακοί πομποί που θα προμηθευτεί η ΕΡΤ όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, δεν θα φθάνουν πλέον ώστε να είναι σύννομη. Αντιθέτως θα χρειαστεί άλλους 300 ψηφιακούς πομπούς, πρακτικά θα γίνει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια τους.

Όσο αφορά στους gap fillers η ΕΡΤ έχει ήδη προχωρήσει στην εγκατάσταση περί των 200 αναμεταδοτών, ειδικά στα σημεία που η ψηφιακή λήψη ήταν ανύπαρκτη. Έχει επίσης ενεργοποιήσει σχεδόν το σύνολο των αναλογικών της πομπών ανά την Ελλάδα, τους οποίους μετέτρεψε σε ψηφιακούς. Το πρόβλημα βέβαια με αυτούς είναι πως εκπέμπουν το σήμα σε διαφορετική συχνότητα κι αυτό κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί καθώς δεν γίνεται οικονομία του φάσματος.

Πηγή: Περιοδικό “Ψηφιακή Τηλεόραση” 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *