Ο Σαββίδης απέλυσε όλη τη διευθυντική ομάδα του “Έθνους”!

cover_ethnos_0Η ιδιοκτησία της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ μέσω του εκδότη της εταιρείας Ν. Χατζηδημητρίου απέλυσε σήμερα το πρωί όλη την ηγετική ομάδα του καθημερινού και Κυριακάτικου ΕΘΝΟΥΣ καθώς και του site ethnos.gr. Ανακοίνωσε τις απολύσεις των Αντώνη Σκυλάκου και των διευθυντών Βαγγέλη Δεληπέτρου (ημερήσιο Εθνος), Στέφανου Τζανάκη (Κυριακάτικο) και Κώστα Κυριακόπουλου (σάιτ).

Το σαθρό επιχείρημα που ακούστηκε για τις απολύσεις είναι πως η εταιρεία θέλει να συνδέσει την εφημερίδα με το διαδίκτυο και για αυτό θα βάλει νέους ανθρώπους!

Στην εφημερίδα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση (αναρτάται παρακάτω) και δεν αποκλείεται την Τετάρτη να γίνει και συνέλευση των δημοσιογράφων. Ο φόβος που εκφράζεται είναι πως δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί το παλαιότερο σχέδιο για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου και δραστική μείωση του κόστους.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό. Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *