Ο επίμονος ρατσισμός των ΜΜΕ

Αντιγράφουμε από τη σελίδα του Δημήτρη Σούλτα στο face book, το σχόλιο του για την τακτική πολλών ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να υπερτονίζουν την καταγωγή και εθνότητα στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Η μόνη ιστοσελίδα που διαφοροποιήθηκε ήταν το thepressproject.gr που έκανε τη διαφορά. Η επιμονή των ΜΜΕ αλλά και δημοσιογράφων σε αυτή τη “ρατσιστική” ρητορική οδηγεί σε παραπληροφόρηση, όπως καταδεινύει στην παρακάτω επισήμανση.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι “Ποινική δίωξη στους δύο Πακιστανούς που επιτέθηκαν σε νεαρή”. Ανοίγοντας το link στην τελευταία παράγραφο μαθαίνουμε ότι “το θύμα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν παρακολουθούσαν την επίμαχη σκηνή και δεν της επιτέθηκαν, ούτε ήταν αυτοί που τη βιντεοσκόπησαν”.

Άρα ΔΕΝ έχουν συλληφθεί οι δράστες της επίθεσης και απλώς βάζουμε τίτλους που θα πάρουν κλικ, αφού οι “δράστες” είναι “Πακιστανοί” και έτσι μπορούν να κάνουν και το κομμάτι τους οι Μπογδάνοι που ψαρεύουν μονίμως ακροδεξιά ψηφαλάκια.Προφανώς δε λέω ότι η κοπέλα δεν δέχθηκε την επίθεση, αλλά όταν η ίδια δηλώνει ότι οι συλληφθέντες δεν είναι αυτοί που της επιτέθηκαν δεν μπορεί να είναι αυτός ο τίτλος. Από την άλλη αν οι συλληφθέντες ήταν Έλληνες ο τίτλος θα ήταν “συνελλήφθησαν δύο νεαροί”. Δυστυχώς η εθνικότητα συνεχίζει να θεωρείται στην Ελλάδα “επιβαρυντικό στοιχείο”, αλλά και καλό υλικό για την “αρένα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *