Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Assange

Οι RSF ζητούν την επείγουσα απελευθέρωση του Julian Assange καθώς οι μολύνσεις Covid αυξάνονται στη φυλακή Belmarsh

Ο Assange κρατείται στο κελί του 24 ώρες την ημέρα από τις 18 Νοεμβρίου, δεν μιλά με άνθρωπο 23 ώρες την ημέρα. Οι Ρεπόρτερ χωρίος Σύνορα ενώνοντας τη φωνή τους με όλες τις άλλες οργανώσεις, φορείς, πολίτες, ενώσεις, επισημαίνοντας τον άμεσο κίνδυνο που διαθέτει η υγεία του. Στη φυλακή Belmarsh που κρατείται υπάρχουν δεκάδες κρούσματα κορονοϊού. Η συνεργάτης του Stella Moris, ανέφερε ότι συνολικά 56 κρούσματα μολύνσεων Covid έχουν επιβεβαιωθεί στην πτέρυγα του Assange στην φυλακή Belmarsh, συμπεριλαμβανομένων των κρατουμένων και του προσωπικού. Είπε ότι έχει περιοριστεί στο κελί του 24 ώρες την ημέρα για εννέα συνεχόμενες ημέρες, από τις 18 Νοεμβρίου,

Αυτό πρακτικά σημαίνει απόλυτη απομόνωση για τον Assange. «Ανησυχούμε από τις αναφορές για ταχεία αύξηση των μολύνσεων Covid στη φυλακή Belmarsh, με αποτέλεσμα ο Julian Assange να κρατείται σε de facto απομόνωση. Το ιστορικό της σωματικής και ψυχικής υγείας του τον αφήνει εξαιρετικά ευάλωτο και είναι σαφές ότι δεν είναι ασφαλές να κρατηθεί υπό αυτές τις συνθήκες. Συνεχίζουμε να ζητούμε την άνευ όρων απελευθέρωση του Assange, αλλά αυτή η κατάσταση προσθέτει επείγουσα ανάγκη για την απελευθέρωσή του χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση », δήλωσε η Rebecca Vincent, Διευθύντρια Διεθνών Εκστρατειών της οργάνωσης RSF.

Ο Assange έχει ιστορικό αναπνευστικών λοιμώξεων που τον εκθέτουν σε υψηλό κίνδυνο στην περίπτωση Covid, καθώς και ιστορικό ζητημάτων ψυχικής υγείας – συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης και των συχνών αυτοκτονικών σκέψεων – που θα μπορούσαν να επιδεινωθούν σε συνθήκες παρατεταμένου περιορισμού.

Η επόμενη ακρόαση στο Δικαστήριο του Westminster είναι στις 11 Δεκεμβρίου και πρόκειται για την τελευταία πριν από την απόφαση έκδοσης από το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο (το Old Bailey) στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Η RSF ήταν η μόνη οργάνωση που παρακολούθησε τέσσερις εβδομάδες της διαδικασίας έκδοσης εναντίον του Assange στο Old Bailey τον Σεπτέμβριο, παρά τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν στους παρατηρητές από το δικαστήριο. Μετά από αυτές τις διαδικασίες, το δικαστήριο σταμάτησε να μοιράζεται λεπτομέρειες απομακρυσμένης πρόσβασης με παρατηρητές διεθνών οργανώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *