Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” ενάντια στην απόλυση συμβασιούχου, ενάντια στις απολύσεις που έρχονται

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η συνέλευση των εργαζομένων του 105,5 στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Δευτέρα 7/2 σε συνέχεια της συνέλευσης της Παρασκευής 4/2, συνεκτιμώντας την αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση και τον βασικό μέτοχο, έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:

1. Η απόφαση του ΔΣ για μη ανανέωση της σύμβασης ορισμένου χρόνου της συναδέλφισσας Κατερίνας Καραβία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Ως συνέλευση δεν δεχόμαστε τον διαχωρισμό δικαιωμάτων των εργαζομένων αορίστου χρόνου με τους/τις εργαζόμενους/ες ορισμένου χρόνου και αντιλαμβανόμαστε τη μη ανανέωση της σύμβασης ως απόλυση.

2. Πάγια θέση μας παραμένει η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, και αυτό ισχύει κατά μείζονα λόγο σε περιπτώσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που αφορούν τη σύνταξη και τη ροή του προγράμματος.

3. Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Καραβία στη δουλειά με σύμβαση αορίστου χρόνου. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψη της υπήρξε αποτέλεσμα του πάγιου αιτήματος της σύνταξης για ενίσχυσή της σε προσωπικό, κάτι το οποίο ζητήθηκε επί έναν χρόνο.

4. Θεωρούμε ως κακό προμήνυμα για την αναγγελθείσα αναδιάρθρωση του σταθμού, το να ξεκινά από την πιο ευάλωτη, επισφαλώς και χαμηλότερα αμειβόμενη εργαζόμενη και υπενθυμίζουμε ότι είναι ακριβώς αυτές τις πολιτικές που ο σταθμός μας αντιπαλεύει στα 16 χρόνια της ύπαρξής του. Επισημαίνουμε ότι ρητά μάς ανακοινώθηκε ότι η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει περικοπές 1 εκατομμυρίου ευρώ και 15 «αποχωρήσεις» στον όμιλο

5. Επιφυλασσόμαστε για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και της συναδέλφισσάς μας με συγκεκριμένες αποφάσεις και κινήσεις, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση και τον βασικό μέτοχο.

6. Προκηρύσσουμε νέα συνέλευση για την Παρασκευή 11/2 στις 11:00 πμ, με την κάλυψη της ΕΣΗΕΑ με στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν απρόσκοπτα όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες.

1 comment for “Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” ενάντια στην απόλυση συμβασιούχου, ενάντια στις απολύσεις που έρχονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *