Οι δημοσιογράφοι του Αθήνα 9,84 για το “σχέδιο θεσμικής σύμβασης” της ΕΣΗΕΑ

αθηνα984Οι δημοσιογράφοι του “Αθήνα 9,84” σε νέα συνάντηση που πραγματοποιήσαμε σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 συζητήσαμε τα σχετικά με το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που διαπραγματεύεται το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με την κυβέρνηση. Κοινή ήταν η άποψη ότι δεν έχει υπάρξει επαρκής ενημέρωση και διαβούλευση ανάμεσα στο σωματείο μας και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλ. τους δημοσιογράφους των δημόσιων μέσων ενημέρωσης. 

Πολλές ήταν επίσης οι επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα προώθησης (και μάλιστα σε συγκυρία προεκλογική τόσο για την ΕΣΗΕΑ όσο και για τη χώρα) μιας νέας ΣΣΕ, ιδίως όταν αυτή δεν προβλέπει τίποτε στο μισθολογικό της σκέλος, που ως γνωστόν εξακολουθεί να διέπεται από την ΚΥΑ της μνημονιακής περιόδου.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά το θεσμικό σκέλος της ΣΣΕ, οι προτάσεις για τα καθήκοντα των εξωτερικών συντακτών και την καθιέρωση 7ωρου ωραρίου για τους εσωτερικούς συντάκτες συνιστούν επί της ουσίας βλαπτική μεταβολή (και μισθολογικά), ενώ ανοίγουν τον δρόμο για πιθανές μειώσεις θέσεων εργασίας.

Για τον λόγο αυτό θεωρούμε αναγκαία την πύκνωση των επαφών με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αλλά και την σύγκληση (με συνεννόηση των αντίστοιχων εκπροσώπων) κοινής συνέλευσης των δημοσιογράφων των δημοσίων μέσων, όπως είχε συμβεί και κατά τις κινητοποιήσεις πριν από την υπογραφή της ΚΥΑ.

Δέσποινα Μπαρδάκου

Εκπροσωπος <<Αθήνα 984>> στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *