Οι έξι πλέον αδειούχοι της TV θα ελεγχθούν οικονομικά

εσρΗ είδηση της ημέρας από το ΕΣΡ είναι σίγουρα η άδεια που έδωσε τελικά στην εταιρεία συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη “Τηλεοπτική Ελληνική”,αποδεχόμενο σήμερα την ένσταση της. Η προυπόθεση που έθεσε το ΕΣΡ ώστε να θεωρηθεί οριστικά “αδειούχος” δίπλα σε ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, Alpha, Star και Ε TV είναι ότι έως τις 26 Ιουνίου θα πρέπει να προσκομίσει “στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση” του δανείου της.

Τα έξι τηλεοπτικά κανάλια αναμένεται να ελεχθούν εντός 45 ημερών και από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και μόνο τότε θα ανακηρυχθούν οριστικά αδειούχοι και θα κληθούν να υπογράψουν τη 10ετή σύμβαση παφραχώρησης με το ΕΣΡ. Μέχρι τότε θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το ΣτΕ θα συνέλθει στις 22 Ιουνίου, σε λίγες δηλαδή ημέρες, για να αποφασίσει επί της προσφυγής των τηλεοπτικών σταθμών, της ΕΙΤΗΣΕΕ και του Mega.

Σε ότι αφορά την αδειοδότηση της Ελληνικής Τηλεοπτικής θα πρέπει εντός 8 ημερών να προσκμίσει δάνειο της τάξης των 6,3 εκατ. ευρώ προς την  επιχειρηματία  Martine-Nadine Bolle για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD ιδιοκτήτρια εταιρεία της Τηλεοπτική Ελληνικής,  από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD. Με αυτό τον τρόπο θα αποδειχθεί η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας, σύμφωνα με το ΕΣΡ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *