Νέες τροπολογίες στην τροπολογία ΕΔΟΕΑΠ!

σελ-1 Μέχρι και την ψήφιση της τροπολογίας ΕΔΟΕΑΠ όλα παραμένουν ανοιχτά καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους εκδότες των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών που ζητάνε επίσης ανταλλάγματα-σαν αυτά που πήραν οι καναλάρχες (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι ιδιοκτήτες ινετρνετικών Μέσων (ΕΝΕΔ). (Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά  με «Ναι» των ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και «όχι» η Χρυσή Αυγή).

Η είδηση της Βουλής δεν είναι μόνο η δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για τη διασύνδεση ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ ως “πολιτική απόφαση”. Είναι και οι τροπολογίες που κατατέθηκαν επί τις τροπολογίας! Πρακτικά ικανοποιούν ορισμένα ακόμη αιτήματα ιδιοκτητών, δηλαδή βάζουν στο 2% την ΕΡΤ και τους παρόχους υπηρεσιών-διαφημίσεων μέσω των διεθνών πλατφορμών (yahoo, google, κ,λ.π.)

Όπως θα διαβάσετε στις φωτογραφίες των νέων προσθηκών στην υποχρέωση καταβολής του

σελ-2

2% μπαίνει και η ΕΡΤ με τον ετήσιο προϋπολογισμό της, αφού βέβαια εξαιρεθεί πριν το ποσό που υφαρπάζει ο κρατικός προϋπολογισμός κάθε χρόνο. (Για το 2017 το ποσό ήταν 33 εκατ. ευρώ). Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θα ασφαλίζονται στον ΕΔΟΕΑΠ μετά από αίτημα τους.

Επίσης υποχρεούνται σε καταβολή εισφοράς του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ οι πάροχοι διαφημίσεων και υπηρεσιών που διακινούν τις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου και έχουν κατοικία ή έδρα την Ελλάδα, άσχετα αν ο πάροχος δικτύου τους έχει έδρα εκτός Ελλάδας. Πρακτικά δηλαδή οι εταιρείες που εμπορεύονται διαφήμιση μέσω της google και της yahoo, αίτημα που είχε θέσει επιτακτικά η ΕΝΕΔ.

Στο μεταξύ η ΕΙΗΕΑ με νέα της ανακοίνωση διαμαρτύρεται γοα το 2% και προειδοποιεί για νέες περικοπές στις εφημερίδες. Ζητά ανταλλάγματα, “αντίμετρα βοηθεία” όπως τα ονομάζει καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα της να προέρχεται το 2% από τις αποδοχές των εργαζομένων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *