Νέα επίθεση σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια

Ο άνθρωπος που δέχεται άγρια επίθεση με κλωτσιές από αστυνομικό των ΜΑΤ, ενώ έχει πέσει στο έδαφος, είναι ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Ray Thomas που βιντεοσκοπούσε την αστυνομική επίθεση μετά την πορεία στα Εξάρχεια ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία και στα σχέδια Μπακογιάννη για το Λόφο του Στρέφη. Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος στο twitter, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό του. Κατά τ΄άλλα οι επίσημης συντακτικές ενώσεις μετέχουν στην Επιτροπή ασφάλειας δημοσιογράφων μαζί με το υπουργείου του Τ. Θεοδωρικάκου! 

Οι καταγγελίες φωτορεπόρτερ και κατοίκων για όσα έγιναν χθες βράδυ είναι σοκαριστικές. Οι αστυνομικοί ήταν “εκτός εαυτού”, εμφανίζονται στα βίντεο να γυρνάνε στη γειτονιά των Εξαρχείων ψάχνοντας ποιον θα χτυπήσουν. Ο φωτορεπόρτερ Nikolas Georgiou ήταν παρών σε επεισόδιο και άκουσε έναν Διμοιρίτη, που προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφό του, έτοιμο να επιτεθεί, λέγοντάς του επί λέξη: “είσαι εκτός εαυτού σήμερα”. Αποχωρώντας ο “εκτός εαυτού” γυρνάει στο άσχετο και πετάει κρότου λάμψης στον κόσμο. Είναι μάλλον θέμα χρόνο κάποιος εκτός εαυτού να σηκώσει όπλο και να πυροβολήσει”.

Η επίθεση των ομάδων ΜΑΤ έγινε μετά τη μαζική και δυναμική πορεία που οργανώθηκε νωρίτερα από κατοίκους και Συλλογικότητες των Εξαρχείων, που αντιτίθενται στην κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία και στην καταστροφή του Λόφου Στρέφη. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί στην περιοχή συνθήκες αστυνομοκρατίας.

«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *