ΜΜΕ υπάρχουν, εργασιακές σχέσεις σε αυτά όχι

apergia_mmeΠέντε χρόνια μετά επιβεβαιώθηκε πλήρως η θέση της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”. Εφημερίδες και Μέσα θα υπάρχουν και περισσότερα σε καιρό κρίσης, εργασιακές σχέσεις όχι. Οι πρόσφατες εξελίξεις σε ΔΟΛ, Πήγασο και Mega με τα νέα τζάκια της διαπλοκής να κονταροχτυπιούνται για τα πτωχευμένα οικονομικά και παντελώς αναξιόπιστα σε εγκυρότητα ΜΜΕ των παλιών διαπλεκομένων, αποδεικνύει πως τελικά μόνο οι εργαζόμενοι είναι θύματα. Σε πολλές περιπτώσεις εν γνώσει τους και με τη συναίνεσή τους.

Θα μπορούσαμε να γελάμε για παράδειγμα με την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ένωσης της ΕΣΗΕΑ μετά την πώληση του ΔΟΛ στον Β. Μαρινάκη με την οποία «παρακαλάει» τον αγοραστή να λάβει υπόψη του τους εργαζόμενους!

Είναι όμως τόσο τραγική η κατάσταση στις εργασιακές σχέσεις που το γέλιο γίνεται πνιγμός. Και όχι μόνο στα πτωχευμένα και υπό πώληση Μέσα από τις τράπεζες. Αλλά και στα νέα Μέσα, αυτά που βγήκαν στα media σε καιρό μνημονίων, με την υπόσχεση πως θα είναι διαφορετικά.

Το Documento του Κώστα Βαξεβάνη κατέχει περίοπτη θέση στα παραπάνω Μέσα. Από τον περασμένο Μάρτιο που αποχώρησε ο Καλογρίτσας και υποτίθεται ότι η έκδοση της εφημερίδας στηρίζεται από τον ίδιο, έγιναν έξι απολύσεις, εκ των οποίων οι 4 τον τελευταίο μήνα. Απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι Νάντια Βασιλειάδου, Νίκος Λουπάκη, Μαρία Μυστακίδου, Παύλος Μεθενίτης , Θανάσης Κανιάρης και Γεράσιμος Λιβιτσάνος, συντάκτες όλοι τους με προϋπηρεσία πολλών χρόνων. Το επιχείρημα της εργοδοσίας ότι απολύθηκαν λόγω ανακατατάξεων δεν πείθει, πολύ περισσότερο που όπως ήδη έχει καταγγελθεί, η κυριακάτικη εφημερίδα προβάλλει “κατά παραγγελία θέματα

Στο συγκρότημα συμφερόντων του νέου αφεντικού του ΔΟΛ, στα “Παραπολιτικά”, “Φως”, κ.λ.π. οι εργασιακές σχέσεις είναι ανύπαρκτες. Οι όποιοι συντάκτες πληρώνονται έναντι, με μαύρα ενώ τα κείμενα τους ξαναγράφονται ή χρησιμοποιούνται σε άλλα ρεπορτάζ κατά τις επιλογές των αρεστών της ιδιοκτησίας. Στο συγκρότημα της Real news οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου συνεχίζει να σερβίρει την υπόσχεση πως θα μπει στο συγκρότημα νέος επενδυτής.

Από τη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο κυριακάτικο ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *