Μια καλή είδηση, οριστικά δικαίωση του Μανώλη Κυπραίου

<<Το δημόσιο δεν έκανε προσφυγή στο ΣτΕ για την υπόθεσή μου, αφού σε Α’ κ Β΄ βαθμό τα επιχειρήματά του, απορρίφθηκαν πανηγυρικά. Πλήγιασαν τα πόδια μας, οι ψυχές μας, πέσαμε, μα πάντα ένα χέρι συνοδοιπόρου μας μάς σήκωνε όρθιους. Τώρα ναι, μπορούμε να φωνάξουμε: «Νενικήκαμεν»!>>. Αυτό έγραψε σήμερα το πρωί στο twitter ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος. 4.250 ημέρες μετά την άγρια επίθεση εναντίον του από από δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου του 2011 και από τον σοβαρό τραυματισμό του, ο δημοσιογράφος έδωσε τιτάνια μάχη αναζητώντας δικαιοσύνη.

Το ελληνικό δημόσιο έκανε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που τον δικαίωνε, έφεση που έχασε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022.

Δωδεάμισι χρόνια μετά ο Μανώλης Κυπραίος έχει κάθε λόγο να μιλάει για νίκη, για ένα ηχηρό ράπισμα στην αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή εναντίον δημοσιογράφων.

Θυμίζουμε πως η προσφυγή του  εκδικάστηκε μετά από επτά χρόνια. Το 2020 το δικαστήριο κατέληξε στην καταδίκη των δυνάμεων καταστολής, χαρακτήρισε μη νόμιμη τη ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης σε κλειστό χώρο, απέρριψε τις αιτιάσεις για χρήση βίας με βάση διάταγμα της Γεκστάπο και της Χούντας για την απαγόρευση συναθροίσεων! Αποφάσισε πως η κώφωση κατά 90% του δημοσιογράφου προήλθε από την αναίτια ρίψη της χειροβομβίδας και καταδίκασε το υπουργείο σε καταβολή αποζημίωσης.

Για το θέμα διαβάστε κι εδώ https://mediatvnews.gr/με-νόμο-γεστάποο-η-επίθεση-στον-μανώλη/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *