Με την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αλλάζει τον χαρακτήρα της Ένωσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εσπευσμένη ενέργεια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να εγγράψει την Ένωση στο ηλεκτρονικό Μητρώο ελέγχου και εποπτείας του νόμου Χατζηδάκη, το ΓΕΜΗΣΟΕ. Σε σημερινή συνέλευση δεκάδων συνταξιούχων στον 1ο όροφο του κτιρίου της Ακαδημίας ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τους πιθανούς στόχους της κίνησης του προεδρείου των δυο παρατάξεων “Ενωμένων δημοσιογράφων” και “Συσπείρωσης”. Το πλέον ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως το ηλεκτρονικό Μητρώο δεν αφορά σε ενώσεις αλλά σε σωματεία που έχουν μόνο εργαζόμενους, ήτοι δεν καλύπτει επ’ ουδενοί ούτε τους ανέργους, ούτε τα δελτία παροχής, ούτε τους συνταξιούχους. Δυνητικά υπάρχει περίπτωση να τεθεί όρος π.χ να μην ψηφίζουν οι συνταξιούχοι ή οι άνεργοι σε εκλογές για την υπογραφή Σ.Σ.Ε ή για απεργία! Πρόκειται για την επιβολή μιας βίαιης αλλαγής της φυσιογνωμίας της ΕΣΗΕΑ. Οι πραγματικοί στόχοι για αυτή την άστοχη ενέργεια δεν αποκαλύπτονται…

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑτης ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΕΣΗΕΑ

Με διαδικασίες «fast track» το ΔΣ με πρόσφατη απόφασή του σπεύδει να βάλει την ΕΣΗΕΑ στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε (ηλεκτρονικό μητρώο εργαζομένων), που προβλέπεται από τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη, εκτιμώντας ότι η πρόβλεψη του νόμου αφορά και την ΕΣΗΕΑ. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος Χατζηδάκη έχει καταγγελθεί ως κορωνίδα των αντεργατικών ρυθμίσεων, αφού από τη μια επιχειρεί το πλήρες φακέλωμα των σωματείων, των δράσεων και των μελών τους, ενώ από την άλλη ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων. Η σπουδή της ΕΣΗΕΑ θα υιοθετήσει ένα νόμο που δεν αφορά τον κλάδο μας θα ήταν απλά αξιοπερίεργη, αλλά δεδομένων των συνθηκών είναι επικίνδυνη.

Είναι επικίνδυνη, γιατί αλλάζει τη φυσιογνωμία της ΕΣΗΕΑ, η οποία από επαγγελματικό σωματείο, που περιλαμβάνει εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους μετατρέπετται, σε στενό συνδικαλιστικό σωματείο, στο οποίο αυτόματα τα μέλη του χωρίζονται σε πολλές ταχύτητες και κατηγορίες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να βρεθούν άμεσα εκτός ΕΣΗΕΑ οι χιλιάδες άνεργοι και συνταξιούχοι.

Ακόμα και στην πρόσφατη ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ γίνεται σαφές ότι «ελπίζουν» πως δεν θα επιβεβαιωθούμε όσοι εκφράζουμε τις διαφωνίες μας με την εγγραφή στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα αυτά τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με την πλάστιγγα να γέρνει δυστυχώς, υπέρ του πλέον αρνητικού σεναρίου.Επιπλέον, δεν επιχειρήθηκε ούτε καν η συνεννόηση και η συμπόρευση με άλλα σωματεία του κλάδου των ΜΜΕ, τα οποία αν δεν αρνούνται να υλοποιήσουν το νόμο Χατζηδάκη, τουλάχιστον τηρούν στάση αναμονής.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ

Απαιτούμε να γίνει Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα, αφού πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που αλλάζει τη φυσιογνωμία της ΕΣΗΕΑ, κάτι για το οποίο αρμόδιο να αποφασίσει είναι το σώμα των μελών.- Απαιτούμε να ορισθεί επιτροπή μελών του Δ.Σ. με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνταξιούχων, των ανέργων και ενός εκπροσώπου του Μεικτού από τους εργαζόμενους προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο υπουργό και να του επισημάνουμε πως υποχρεούται να συμμορφωθεί με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου 1264/82 και οι οποίες δεν τροποποιήθηκαν και εξαιρούν ρητά τις δημοσιογραφικές οργανώσεις από το νέο νόμο του.

Απαιτούμε να ερευνηθούν οι δυνατότητες συμπόρευσης με άλλα σωματεία. Και ιδιαίτερα με τα σωματεία του κλάδου μας.

Εμείς οι συνταξιούχοι-μέλη της ΕΣΗΕΑ αρνούμαστε να παραδώσουμε ένα ιστορικό σωματείο σε Δούρειους Ίππους που απεργάζονται τη διάλυση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *