Με ευθύνη Τσίπρα ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ στην ΕΡΤ!

paok1999Και ενώ ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον των αθλητικών συμφωνιών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 7 συν ΠΑΕ της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δυο 2ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές έδωσε το πράσινο φώς και για τα δικαιώματα του ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Μαξίμου πριν λίγο έγινε “ειδική σύσκεψη” στο Μέγαρο   Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος. Και εκεί αποφασίστηκε: “να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση.

Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες”.

Ενδιαφέρον έχει πως την απόφαση έλαβε όλη η κυβέρνηση καθώς στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Πρακτικά ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την 3ετία 2019-2021 εκτινάσσεται στα ύψη και θα είναι βέβαια ζημιογόνος, κάτι που έχει να συμβεί τουλάχιστον 15 χρόνια. Κι αυτό για χάρη των προέδρων των ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και λοιπών.

Ήδη η ΕΡΤ έχει προϋπολογίσει περί τα 70 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της (του ανταποδοτικού τέλους) την 3ετία για ποδοσφαιρικά δικαιώματα και αθλητικά άλλα γεγονότα. Θα προστεθούν άλλα τουλάχιστον 20-25 εκατ. ευρώ σε αυτά.

Την ίδια ώρα η ίδια κυβέρνηση είπε όχι στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα η ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ως επιχείρημα της κυβέρνησης το ενδιαφέρον του κοινού για το “φιλολαϊκό άθλημα”. (την τσέπη των προέδρων των ΠΑΕ, διαβάζουμε εμείς αφού τα ιδιωτικά δεν δίνουν τόσο όσα ζητάνε τα αφεντικά του ποδοσφαίρου)…

Σημειώνεται ακόμη: ” Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της SuperLeague1 και SuperLeague2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων playoffκαι playon, το πρωτάθλημα της SuperLeague1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *