Με εξηγήσεις τραπεζών και τηλεοπτικών θα “θαφτούν” τα θαλασσοδάνεια

boulh-exetastikhΣτη Βουλή οι διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των τραπεζών για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ
Του Χρήστου Ιωάννου στο presspublica

Tους διευθύνοντες συμβούλους όλων των τραπεζών αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Ιουνίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι εν ενεργεία διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank για το πότε και με ποια σειρά θα μπορέσουν να καταθέσουν στην Επιτροπή. Η Επιτροπή πάντως – αν και παρατάθηκε η διάρκειά της κατά πέντε εβδομάδες – διακόπτει τις εργασίες της στις 18 Ιουνίου.

Ετσι, από τη Βουλή θα περάσουν ο Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, ο Λεωνίδας Φραγκιδάκης της Εθνικής Τράπεζας, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος της Attica Bank.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή όπως αποφάσισε, θα καλέσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία όπως ελέχθη χθες είναι και «ελεγχόμενα». Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,Σωκράτης Φάμμελος «Ο έλεγχος της Τράπεζας της ελλάδος έχει από μόνος του πρόβλημα.»

Επίσης, θα κληθεί κάποια στιγμή και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Από την Επιτροπή θα περάσουν και οι τρεις τελευταίοι διοικητές της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, Δημήτρης Μηλιάκος και Πέτρος Λάμπρου, καθώς η ΑΤΕ είναι η τράπεζα που είχε δώσει και τα περισσότερα δάνεια στα κόμματα, τα οποία εν συνεχεία – μετά τη διάσπαση της – παρέλαβε ως ενήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχάλης Σάλλας (ο οποίος παλαιότερα ήταν και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *