Μαλλιά κουβάρια καναλάρχες-Παππάς για τον Μαρινάκη!

%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%b1Νέος γύρος άγριου καβγά μεταξύ της Ένωσης ιδιοκτητών ιδιωτικών καναλιών και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά. Μετά από σιωπή εβδομάδων και αφού έχει προηγηθεί έντονο παρασκήνιο για το αν, πότε και με ποιό καθεστώς θα συνεχιστεί η προσωρινή νομιμότητα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έχει στο μεταξύ προετοιμαστεί για την εκπομπή του One, απαίτησε να μεταδοθεί το σήμα του από τη Digea. Η κοινή εταιρεία των καναλαρχών δεν αποδέχθηκε το αίτημα και μετά από τη δημοσιοποίηση της απαίτησης, παρέπεμψε το ζήτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η ανεξάρτητη αρχή ωστόσο έχει πολλούς νόμους τους οποίους μπορεί να εφαρμόσει και δεν θέλει καθόλου το μπαλάκι που της πέταξαν.

Σήμερα οι καναλάρχες μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ (η πλήρης ανακοίνωσή εδώ) αρνούνται κατηγορηματικά τόσο την θεσμοθέτηση νέου πλαισίου λειτουργίας ως προσωρινά νόμιμα κανάλια, όσο και την εκπομπή νέων καναλιών, τα οποία χαρακτηρίζουν “αυθαίρετα”! Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς απάντησε οργισμένα πως δεν μπορούν να αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα εκπέμπει και ποιός όχι! (Η απάντηση του υπουργού εδώ)
Ουσιαστικά η ΕΙΤΗΣΕΕ κρύβεται πίσω από την απόφαση του ΣτΕ και υπερασπίζεται το κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη, αποκρύπτοντας πως τα κανάλια της δεν διαθέτουν πλέον ούτε βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας. Παρόλα αυτά χαρακτηρίζουν ως “ενεργούς συνεργούς στην αεροπειρατεία» όσους “επιχειρούν να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις για ίδιο συμφέρον.  Ωστόσο η ίδια κρίση του ΣτΕ οδηγεί και στον αποκλεισμό κάθε μικροπολιτικής απόπειρας να αδειοδοτηθούν «προσωρινά» τηλεοπτικοί πάροχοι με την παράκαμψη του ΕΣΡ.  Ούτε με νόμο ούτε με υπουργικές αποφάσεις μπορούν να αδειοδοτηθούν πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου”, λένε. Επιπλέον απαιτούν την επιστροφή των χρημάτων από τη διαγωνιστική διαδικασία που έχει εκπέσει.

Ο Νίκος Παππάς σε έντονο ύφος απαντά πως  “Είναι τουλάχιστον θράσος της κλειστής λέσχης των καναλαρχών να ζητούν και τα ρέστα. Υπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των “παρατάσεων νόμιμης λειτουργίαςδεν ανανεώθηκε στις 31/12/15. Ας το πάρουν χαμπάρι. Τα πράγματα άλλαξαν. Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *